Jasio Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Sprzęt - Akwarium - 20 Litry - Filtr Kaskada Mignon Filter360 - Grzałka 40W + Termoregulator - Napowietrzacz Elite 800 + kamień napowietrzający Oświetlenie - Zwykła Lampka taka do biurka i żarówka 40W oświetlam ok 1-2 godziny dziennie Tło - Styropian ale będę zmieniał na brystol czarny 8-) Rośliny - Nurzaniec - Żabienica ( Echinodorus Hot Pepper) - Kryptokoryna (Cryptocoryne) Podłoże - 2cm ziemi do kaktusów - 3cm żwirku drobnego Nawożenie - Brak ( ale zastanawiam się czy nie dać Symfoni Złota żeby lepiej roślinki rosły..) Rybki - ok 50 Molinezji - 2 gupiki - 1 glonojad Zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Masz główny zbiornik ? Jak tak to te większe molinezje wkładaj już do głównego.. A jak nie to ... Uduszę! Glonek do oddania albo out do głównego zbiornika ! Żwirek zmień na coś innego, żeby nie był kolorowy, np. czarny bazalt. Tło tu nie pasuje, zmień na czarny brystol, lampkę oddal trochę, bo inne roślinki mają mało światła, a po za tym ok Co do "Symfoni złota" to możesz kupić, ale dokup roślinek i może jakiś kokos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasio Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 Mam główny zbiornik ale boje się jeszcze te molinezje tam wrzucić bo w w głównym mam taką rybę o której tu napisałem http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=42&t=25007 i myślę że by je zjadła.. Glonojada wrzuciłem tylko dla tego bo miałem okrzemki.. Okrzemki zniknęły i glonojad też bo poszedł do głównego.. A z tą symfonią to sam nie wiem bo mam już w domu kupiłem tylko niektórzy mówią że do takiego akwarium Lowtech nie powinno się dawać żadnej chemii.. i nie wiem co zrobić bo symfonię na darmo chyba kupiłem ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts