wryczek Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 mam akwarium 54 litry i w nim 10 neonów innesa, 3 kiryski, 2 otoski i strasznie mnie nęci żeby kupić sobie harem gupików(1 samiec+3,4 samice) co o tym myślicie??czy gupiki w ogóle mogą żyć w kwaśnej wodzie??(woda jest tylko troszkę kwaśna dzięki szyszkom olchy czarnej) z góry dziękuję za jakie kolwiek odpowiedzi i informacje Atreyu: Przenoszę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Ja bym jednak nie dodawała gupików. Jeśli już to same samce, bo zbyt szybko się mnożą. Za to możesz, a nawet powinieneś powiększyć stada otosków i kirysów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Jakie kiryski posiadasz ? Musisz wybrać miedzy otoskami a kiryskami i dokupić jeszcze kilka. Ponieważ na oba te gatunki za małe akwarium. Myślę, że możesz pokusić się o taki harem gupików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wryczek Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 dwa kiryski spiżowe i jednego albinosa ale pochodzącego od spiżowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Na spiżowe za małe akwarium, możesz zamiast nich kupić 6 pandy/pigmeje lub 6 otosków, ale musisz wybrać miedzy otoskami a kiryskami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Sorry pomyłka. Za dużo kart naraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wryczek Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 o czym ty gościu piszesz??? nie mam żadnych danio ani molinezji itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mith001 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Dokup sobie z 6 krewetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts