miczel100 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 techniczne: Filtr: aquael fan mini plus grzałka i napowietrzacz: ataman świetlówka termometr podłoże: żwirek biały i biały nakrapiany rośliny: nie znam nazw ale jest ich w sumie 7 rybki: 7 gupików 3 dania(1czerwone 2 pręgowane) 2 glonojady dekoracje: czaszka pare kamieni (mam jeszcze kożeń ale sie moczy przed włożeniem) tło: niebieska gładka mata akwarium zalane póltora miecha temu uzdatniało się 2 tygodnie i włożyłem rybki. moje pytanie brzmi czy coś powinienem zmienić poza obsadą?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Poza obsadą którą zmienić trzeba powinieneś pozbyć się sztucznych ozdób [czaszki...] i kupić lepszy filtr. Napowietrzacz - zbędna dekoracja. Jak dla ozdoby to ok, ale jeśli jest po to by natleniać dodatkowo wodę to... lepiej go wyjąć bo bardziej niż filtr nie natleni. Jeśli myślisz o dużej ilości roślin, w tym takich bardziej wymagających konieczna będzie modernizacja oświetlenia. Biały żwirek to albo kwarc, albo marmur. Jeśli ten pierwszy to spoko, jeśli drugi - do wymiany. Daj zdjęcie baniaka to powiemy coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Dolej jeszcze wody i posłuchaj kolegi wyżej i będzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Kolejna uwaga po zdjęciu - termometr. Te naklejane są dosłownie do niczego. Fajnie to wygląda, ale rozbieżności w temperaturze faktycznej, a takiej jaką taki termometr pokazuje są za duże. Tło - kwestia gustu, ale bym je wymienił na inne. Żwir - mieszałeś czy kupiłeś czarno białą mieszankę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Kolejna uwaga po zdjęciu - termometr. Te naklejane są dosłownie do niczego. Fajnie to wygląda, ale rozbieżności w temperaturze faktycznej, a takiej jaką taki termometr pokazuje są za duże. I tu się z tobą nie zgodzę Mam od początku taki termometr naklejany oraz zwykły zanurzeniowy uwierz ,że różnica jest minimalna.Dodatkowo parametry pokrywają sie z termostatem w grzałce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Kolejna uwaga po zdjęciu - termometr. Te naklejane są dosłownie do niczego. Fajnie to wygląda, ale rozbieżności w temperaturze faktycznej, a takiej jaką taki termometr pokazuje są za duże.I tu się z tobą nie zgodzę Mam od początku taki termometr naklejany oraz zwykły zanurzeniowy uwierz ,że różnica jest minimalna.Dodatkowo parametry pokrywają sie z termostatem w grzałce.Wyjątek od reguły. Zwykle takie termometry bardzo przekłamują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczel100 Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 kupiony żwirek oddzielnie biały i biały nakrapiany"kwarc" a termometr już włożyłem dla porównania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 danio to ryby stadne , masz gorną czesc akwa zeby nie wyskoczyly one bardzo chetnie wyskakują.glonojady jakie to jak zbrojniki to do oddania. wyjmij tą czaszkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczel100 Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 mam arwarium przykryte szybą to że glonojadki do wymiany to wiem czacha wyjęta korzeń wygotuje jeszcze po moczeniu i wyląduje na jej miejscu. a co do termometrów to ten naklejany zawyrza o pół koma jeden stopień więc różnica kolosalna nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts