rejki Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 witam Pierwszy zbiornik na poważnie. Proszę o wszelakie sugestie Filtr HW-302 oswietlenie: 2x18W(jedna niebieska) + 1x20W podłoże : aquaBasicPlus + JBL Manado + ścieżka piasek rośliny: anubis, Lysimachia, Ludwigia repens ryby: 10x razbora klinowa , 1+2 bojownik Proszę o radę co na trawnik pierwszy plan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 A jak na razie: Fototapeta jakoś mi się nie widzi. Jak roślinność się rozrośnie to może jakiś czarny brystol? Podłoże i korzonek fajnie ułożone, ale roślinki posadzone tak na chybił trafił i mało ich. No i te dwie rury mnie rażą w oczy. Może jak obrosną będzie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Ładne dno. Fototapete usuń, zamiast rurek lepsze by były korzenie ale trudno. A co do ryb: Masz 2 samce bojownika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Mam tak samo duże i to samo tło. Trochę pustawo, ale fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Na 1 zdjęciu fatalnie obsadziłeś korzeń mchem Idź do sklepu i kup żyłkę wędkarską (kosztuje 2-4zł), nie rób jakieś plątaniny: Wystarczy trochę się przyłożyć i zrobić tak: Są to moje proste rysunki w paintcie! Zakaz kopiowania bez zgody autora! Mech który obsadziłeś na korzeniu to chyba taiwan moss, więc obsadź go gęsto! Zdejmij tą fototapetę! Daj jakieś jednolite tło (np. niebieski brystol). Deszczownice ustaw w poziomie, nie w poprzek żeby to ładnie wyglądało. Rurki ustaw w pionie! A akwarium spoko i ładny bojek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Co do korzenia fakt, paskudnie oplątany nitką Zrób tak jak napisał Szymon. Tylko nie wiem czy konieczna jest żyłka. Czarna nitka też będzie ok. Mchu daj gęsto. Widzę, że masz go mało, więc na przykład nie na całym korzeniu, ale na samych czubkach. Jak się rozrośnie to będzie bonsai Ten korzeń się wręcz prosi o taką aranżację... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 dzięki za sugestie. korzeń przerobie z tym mchem, coś zaczęły ramirezy padać 3 w 2 dni(warunki myślę że dobre bo reszta składa ikrę)- czy to mogą być bojowniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Te inkubatory dla glonków ustaw inaczej żeby się nie rzucały w oczy, Zmień foto tapetę np: na czarny brystol. I przyczep do korzonka trochę więcej mchu. Może jak te inkubatory dla glonków zarosną mchem to bedzie ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ja dodał bym jakiegoś korzenia i z 5 Kirysków Panda lub Krewetek RC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ja dodał bym jakiegoś korzenia i z 5 Kirysków Panda lub Krewetek RC.Krewetek nie za bardzo bo jest jeszcze mało kryjówek i bojownik nie dał by im spokoju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Proszę o poradę co do oświetlenia. Mam jedna jarzeniówke philips niebieska, jeden no name biały - go chce wymienić tylko na co? philips, sylviana i jaką? doszły 4 kiryski stelby i 4 otoski, a bojowniki zostały wyjęte (zachowywały się agresywnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Oba gatunki są stadne i dokup 2 sztuki kirsyków Sterbi i 2 otoski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Co ja bym dał za taki korzonek ;d , sterbai i otoski stadne okolo 5-6szt akwa ladne ale ta droga pewnie sie zmniejsza bo zwirek nachodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Jeszcze jedna fota. Nowy post bo max załączników to 3 sztuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radarr Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Ładne kiryski wcześniej wrzuciłeś na serwer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 To ostanie zdjęcie jest po prostu cudowne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted January 15, 2011 Author Share Posted January 15, 2011 Dużo zmian:) światło nowa 1x18 philips aquarell, 1x18 philips, 2x odbłyśniki bojowniki poszły out:). Dwie nowe rośliny cabomba(zasłoniła sprzęt:)), rotata indica Cabomba będzie kwitnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AoiE Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Zmień tło na czarny brystol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted January 18, 2011 Author Share Posted January 18, 2011 Doszedł przepiękny ogromny korzeń i zmiana wnętrza:) 8RC oraz 6 neonów czerwonych. Zdjęcie tego nie oddaje , zrobiło się przepięknie. Tło usunę jak z tylu nurzańce dorosną do lustra wody:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 uschnąłem tapetę z tyłu. odzyskałem ścieżkę i głębię. Zmiana aranżacji (korzeń i zasłonięcie grzałki i filtra) Jak zwykle zdjęcie tak tego nie wyraża. lepiej teraz?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laik Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Wydaję mi się że ładniej, ale daj na tył czarny brystol, fototapetę , albo czarny worek na śmieci wtedy będzie głębia zrobisz co będziesz uważał za słuszne, ale takie jest moje zdanie. Ps Co zrobisz jak cabomba dorośnie do lustra wody i będzie się kłaść na tafli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted January 26, 2011 Author Share Posted January 26, 2011 dałem czarne tło . jeśli chodzi o ścieżkę to planuje dać małego henka na manado i ścieżka będzie się trzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 No ! i są postępy! Gratuluje! Popraw tylko tą ścieżkę i dodaj trochę roślin ŁAdnego bojownika widziałem na pierwszej stronie tego tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 No teraz to ładnie, tylko taki marny pomysł ze ścieżką bo masz wokół niej manado i będzie ci ciągle zakopywała sie ta ścieżka A gdy byś wymienił to manado na czarny bazalt ? to wtedy by ładnie wyglądała ścieżka i sie nie zasypywała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejki Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 jak dla mnie duża zmiana:) jamy dwie obok siebie są, rozrosło się, doszły nowe ryby i krewetki. zamiar: ścieżkę poszerzyć aby powstały dwie wyspy, co mogę jeszcze polepszyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts