rycho84 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Witam ostatnio spodobalo mi sie tło strukturalne u jednego z kolegow z forum i chcialbym sobie zrobic podobne chcialbym zapytac czy montowal ktos osobiscie cos takiego w swoim akwarium tlo oczywiscie kupie gotowe ale moze ma ktos jakies linki czy inne pomoce jak to zrobic ciekawi mnie tez jak odsune takie tlo np 5 cm od tylnej szyby co zrobic z boku przeciez zostanie dziura i nie bedzie to za ladnie wygladalo sa moze jakies zaslepki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Jak juz bedziesz montowal do akwarium to nie zaluj silikonu. Ja dalem zbyt malo i cala struktura oderwala sie od tylnie sciany, styropian zostal wyparty przez wode i podniosla cala pokrywe. Dobrze ze oswietlenie nie wpadlo do zbiornika bo byloby po rybkach i bezpiecznikach w domu 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rycho84 Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 A mozesz mi powiedzec jak rozwiazales sprawe z boku akwarium ja odsunales tlo np 5 cm od tylnej scianki to z boku akwarium dokleiles cos czy zostawiles otwarte tak ze widac za tlo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ja mam tło strukturalne i po bokach zostało mi może z 4mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rycho84 Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Te tła sa elastyczne żeby je np. wygiąć do rogów bo ja chce odsunąć je parę centymetrów do tylnej szyby żeby schować z tyły wszystkie wyjścia z filtra, grzałki, co2 itd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek60634 Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Moje bylo przyklejone bezposrednio do tylnej sciany. A na wylot i wlot wody do filtra zrobilem jaskinie tak ze nic nie bylo widac. Z bokow natomiast zrobilem ok 2mm luzu po lewej i po prawej stronie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts