Piotrekk Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Witam! Chciałbym stworzyć idealny biotop dla akary błękitnej. Zbiornik 300l (120x50x50). Po rozmowie z kolegą z tego forum (szczupakiem) doszliśmy do wniosku że do akar dam ukośniki, kiryski spiżowe i zbrojniki niebieskie lub kiryśniki czarnoplame. Moje pytanie czy coś do tej obsady jeszcze dać? A drugie to ile sztuk z tych ryb. Oraz trzecie pytanie w jakich wodach przebywa akara błękitna czy są to czarne wody czy przejrzyste? Każda wskazówka jest dla mnie ważna, z góry dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Ja myślę że tak jak Ci radziłem będzie dobrze Czyli: 1+1 akara błękitna 10 ukośników marmurkowych 1+1 zbrojnik niebieski 5 kiryśniki /10 kirysków spiżowych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grundman Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Chyba bardziej przejrzyste wody, choć nie wykluczne że występują tu i tu. Wiem że w naturze akary błękitne spotkać można np. z pielęgnicami skośnopręgimi, ziemiojadami, crenicichlami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts