Shark Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Witam Wszystkich.Niedawno kupiłem 4 miedziki. Czytałem , że toczą walki by ustanowić hierarchię. Dowódca wyróżnia się najżywszymi barwami i dominującym sposobem zachowania. Jedna z tych rybek jest bardzo blada. Ma niemalże szary kolor. Czy ktoś z Was wie jaka to przyczyna? Proszę się nie martwić - wiem , że miedziki to ryby stadne i dokupuję jeszcze 4 osobniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Powodów może być wiele choroba stres wywołany nagłym zapalaniem/gaszeniem oświetlenia czy stres wywołany przez pozostałą obsadę a może przez to że masz za mało tych ryb i nie czują się bezpiecznie więc tak jak mówisz dokup ich jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramireza Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Ja czytałam, że to zależy o nastroju , ale jezeli ten kolor utrzymuje się długo tomoże właśnie byc stres lub choroba. z jakimi innymi rybami trzymasz je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Nie sądzę żeby wywoływała to obsada. Wygląda na to , że reszta miedzików po prostu go nie akceptuje z powodu tego koloru i jest atakowany przez wszystkie osobniki. Stawiam na oświetlenie trochę za często je świecę i gaszę. Dzięki za odpowiedzi Zamykam temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts