welonek24 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 posiadam akwarium 116l -2 brzanki sumatrzańskie -2 skalary -2 welony -2 kiryski -1 bocje -2 glonojady złote -1 samica bojownika -4 neonki czerwone -2 gurami mozaikowe - 2 molinezje BLACK MOLLY -1 molinezja srebrna zastanawiałam się nad kolcobrzuchem zielonym, ale boje się za to za dużo ryb na takie akwa.. Prosze o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Jaką bocję ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 posiadam akwarium 116l -2 brzanki sumatrzańskie-Dokup dwie -2 skalary-Rosną za wysokie -2 welony-Nie wiem -2 kiryski-Jakie? -1 bocje- Jaka ?? -2 glonojady złote- Nie wiem -1 samica bojownika-Ok -4 neonki czerwone-Dokup 3 -2 gurami mozaikowe- wg. mnie za duże - 2 molinezje BLACK MOLLY-Dokup żeby były Harem -1 molinezja srebrna- Nie wiem Wiem że popełniam ten sam błąd przy sumie rekinim ale już niedługo go oddaję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polar852 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 jaką masz wysokość akwarium bo jeżeli mniej niż 50cm to oddaj te skalary bo się męczom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek418 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Za dużo gatunków masz według mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 posiadam akwarium 116l zastanawiałam się nad kolcobrzuchem zielonym, ale boje się za to za dużo ryb na takie akwa.. Prosze o pomoc. -w pierwszej kolejności to albo welony do oddania albo wszystkie ryby tropikalne. -kolcobrzuch jedynie wtedy jak oddasz wszystkie ryby bez wyjątku. -za mały zbiornik na niektóre gatunki co posiadasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Dla brzanek sumatrzańskich możesz zrobic osobne brzankarium i wpuścić tam 13 brzanek sumatrzańskich + zbrojnik niebieski. Jeśli chcesz zatrzymać welony to musisz mieć same welony, welonarium. 2 welonki na 100l to ok. Jak chcesz obsadę towarzyszką to: Oddaj brzanki i welony. Dokup 4 kiryski. Dokup 1 samca i 1 samice bojownika. Dokup 10 neonów czerwonych. Gurami oddaj, akwarium na styk a i tak nie trzyma się labiryntowców razem. Molki ok. Glonojady to zbrojniki niebieskie odmiany złotej? Koniecznie do oddania: skalary (min. stand. 200l), bocje (jeśli to nie karłowata). Kolcobrzuch ma inne wymagania, dosyć trudna rybka. MATIE101XD Ty też nie masz się czym chwalić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
welonek24 Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 1-kirysek spiżowy 1-kirysek brodaty bocja wspaniała wymiary akwa długość-80 cm wysokość-50cm szerokość-40cm DZIĘKI ZA POMOC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polar852 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 to skalary mogą zostać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Skalary nie mogą zostać bo za małe akwarium. Bocje też szybko oddaj. Oddaj jednego kiryska a do drugiego dokup 5 towarzyszy tego samego gatunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts