jacek2121 Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Witam. Mam w akwarium 15 rasbor klinowych wczoraj kupionych. Dziś rano zaobserwowałem dziwne ich zachownie. Podplywają pod liść odwracają się do góry nogami:) dziwnie się trzęsą wracają do normalnego położenia i pływają dalej. Czy to tarło czy coś z nimi nie tak?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 To jest tarło. U mnie robią to samo, jednak jajeczek nie zaobserwowałam żeby złożyły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek2121 Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 No właśnie ja tak samo nie widziałem, żeby ikra była. Dzięki za odp:) To chyba dobra oznaka, że po 1 dobie w nowym akwarium już podchodzą do tarła?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 U mnie było dokładnie tak samo. W pierwszej dobie już się tarły. Pewnie to wynik przeniesienia z gorszych warunków w lepsze. Teraz trą się codziennie. Ale widać do pełni szczęścia jeszcze im czegoś brakuje, bo ikry brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Gdy miałam razbory to też robiły to samo. Jednak trudno je rozmnożyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shark Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Mój kolega też ma rozbory lecz u niego po przeniesieniu tak ryby nie robiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts