samson200 Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Mam pytanie czy można zrobić w akwarium dwa podłoża np: z jednej strony żwirek z grubszymi ziarnami, a z drugie z mniejszymi ziarenkami i to np> przedzielić kamieniami, i czy grubszy piasek powinien się znajdować przy głównym frontowym oknie czy bardziej z tyłu, czy to kwestia gustu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Oczywiście, że można . Zapraszam do galerii . viewforum.php?f=21 A z tym oknem to nie rozumiem o co chodzi. Wszystko według gustu i tak jak Tobie się będzie podobało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson200 Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 Jak to powiedzieć ja mam akwarium profilowane to od strony tej profilowanej szyby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Lepiej chyba "podzielić" podłoże w pionie bo będzie coś widać np. na prawy i lewy bok akwa gruby żwir czy tam piach a po środku drobniejszy. Jeśli masz małe akwa to wybieraj drobne kamienie bo wizualnie zmniejszysz akwa jak nawalisz wielkich kamoli . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samson200 Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 no mam takie 25l, kupiłem już drobny żwir kwarcowy i kupie jeszcze paczkę trochę ciemniejszego i lekko grubszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 No to nie dekoruj dużymi kamieniami ani grubym żwirem bo je przytłoczysz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts