niger1317 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 chciałbym zasięgnąć rady kogoś kto miał w akwarium gurami. wiem że potrzebny jest duży mocno zarośnięty zbiornik z pływającymi roślinami. Można trzymać w jednym akwarium np. 2 gurami dwuplamiste, dwa czekoladowe, 2 złote 2 całujące itd...? nie będą agresywne w obec siebie? Atreyu: Przenoszę do odpowiedniego działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 A jakie akwarium duże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 no np.200 litrów. da się trzymać po dwa z każdego rodzaju? dajmy na to żeby było 10 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Dwuplamiaste, złote ,mozaikowe można trzymać razem (ja mam obecnie w baniaku 1 samiec dwuplamiasty 1 samicę złotą i 1+2 mozaikowego ) i się nie gryzą. Na całujące akwa za małe, a czekoladowe bardzo trudne rybki i najlepiej w gatunkowym je trzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 a jak by wpuścić parę prętników karłowatych? u znajomego w akwarium gurami biły prętniki. to przypadek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Ryby labiryntowe trzyma się w większości (jak nie zawsze) w haremach Podaj wymiary akwarium, to Ci dokładnie pomożemy, co z czym, ile szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 akwarium jeszcze nie ma . wymiary to 100x40x50. było by dobre? chcę zebrać trochę informacji na temat labiryntowych. jak będzie teoria to akwarium się sklei i będę pracował nad praktyka. chyba że moja pani mi nie powoli.... (patrzy mi przez ramie właśnie...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 mam miejsce na taki wymiar akurat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Ja mam taką obsadę, bo dwuplamy i złota przyszły na "przechowanie" od kuzyna. Docelowo będzie 1+2 mozaika (112l). W 200l byś mógł sobie pozwolić na 1+4 Lub 1+2 dwuplamiste i 1+2 mozaikowy . A poza tym inne gatunki mogą ze sobą walczyć (mam na myśli gurami i prętniki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts