attack89 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Polećcie mi jakiś dobry pokarm dla otosków. Co im najlepiej podawać? Z glonami się uporały, więc za dużo jedzenia już nie mają. Z góry dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 wystarczy jakikolwiek pokarm roślinny np. spirulina Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 pokarm z tetry lub z tropicala dla glonojadów i ryb przydennych lub tak jak powyżej spirulina Link to comment Share on other sites More sharing options...
kharo Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 U mnie wcinają takie naklejane na szybę tabletki roślinne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attack89 Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 Bardzo wszystkim dziękuję Byłem w sklepie i facet polecił Tetra TabiMin http://www.akwamaniak.pl/tetra-tabimin- ... -3865.html Może to być? W przeciągu, jakiego czasu muszę wyjąć niezjedzoną tabletkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Może być. Tabletki wrzucaj na zasadzie że jak zjedzą całkiem, to wrzucasz nową. Byle nie za często. Najpierw muszą się przyzwyczaić do nowego pokarmu i początkowo mogą nie chcieć ich wcinać. PS: Przenoszę przy okazji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attack89 Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 Dziękuję za odpowiedź Otoski zjadły wszystkie glony, jakie lubią. Akwarium jest czyste. Teraz nie mają, co jeść a tabletek się nie tykają. Kupiłem też Tetra Wafer Mix. Leży na dnie i tylko krewetki filtrujące to jedzą. Mam kupić coś innego czy zrobić 3 dni przerwy i próbować dawać te tabletki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Nie jedzą bo: - nie są głodne. - nie są przyzwyczajone do takiego pokarmu. Zgłodnieją - zjedzą. Z głodu na pewno nie umrą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts