dominika1250 Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Mam pytanie- po jakim czasie mniej wiecej mozna wpuścic narybek: gupika- do akwarium ogólnego gupika endlera-do akwarium ogólnego? mam z 3 tygodnie 1 gupiczka i urósł chyba z pół milimetra i się poszeżył. Czy za wolno rośnie czy może to jednak gupik endlera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOULI1978 Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Zależy od tego co masz w akwarium ogólnym i jak jest zarośnięte. Napisz jaką masz obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 ja wpuściłem na próbę jednego który miał prawie 6 tygodni. dorosłe gupiki go ganiały.... ale dorwał go bojownik. Z resztą małych gupików czekam jeszcze z 2 tygodnie. w akwarium jest sporo kryjówek ale nie ryzykuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted December 21, 2010 Author Share Posted December 21, 2010 Akwarium 200L 2 danio pregowany, 2 panie gupiki, 3 panowie gupiki,5 kiryskow i 2 glonojady i 1 kardynalka. Malutkie mają z 1 cm ale ten który już ma z 3 tygodnie ma 1,1 cm. Edit: Co do zarośnięcia-sporo nawet, ale z doświadczenia do rybek danio to raczej danio je nawet ''kamienie''(twarde jedzenie je jak np. swiezo sypniete jedzenie, sypniete larwy iczasem nawet jakis pokarm w granulkah rozgryzaja wiec).. kiedys dalam im rybkę(gupika mial 1 cm dlugosci i 3 mm szerokosci) ktora juz umierala(nie ruszala sie, i opadala na dno i juz prawie nie dychala) i zjadly z jednym połknięciem Atreyu: Edytuj posty. Dbaj o ortografię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOULI1978 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Dominika nie najlepsza jest Twoja obsada. Danio i kardynałek to ryby stadne, musisz dokupić, tak żeby było ich około 7-8 szt. Jak będziesz miała w akwarium wgłębkę to narybek tam się schowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Jeśli masz dobrze zarośnięte akwarium to ja na twoim miejscu bym wcale nie odławiał narybku do kotnika tylko zostawił w tych 200l ponieważ to spore akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika1250 Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 Właśnie dzisiaj włożyłam malutkie do akwarium (o dziwo niektore pływały przy wiekszych pyszczkach kirysków a nie zostały zjedzone). 2 z nich maja już troszkę kolorów (rybki maja niecałe 1,2 cm!) (2 plamki =niebieskie i zielona). I okazało się..... że........ mam 12 dziewczynek i 3 chłopców .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts