jarekcardiff Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 W oryginalnej pokrywie było 1x18w dołożyłem 1x18w lecz wydawało się mi że to nadal jest nie wystarczająco do mego zbiorniczka 80x30x40 Dlatego zdecydowałem się na gruntowna modernizacje mojej pokrywy i zamontowanie 4x24W T5HO jak myślcie czy to wystarczy? świetlówki to 2xŚwietlówka T5 Arcadia Plant Pro 24W FPP24 oraz 2xŚwietlóki Interpet T5 HO Tropical Daylight Co o tym sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojtek Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Na pewno wystarczy masz oświetlenie 1/l, tak więc duże. Ale to zależy jakie rośliny będziesz miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekcardiff Posted December 21, 2010 Author Share Posted December 21, 2010 Vesicularia ferriei 'Weeping' Eleocharis parvula CRYPTOCORYNE BECKETTII 'PETCHII' Microsorum pteropus Java moss te już posiadam i zastanawiam się nad jeszcze jakimiś .Jak myślisz co mógłbym jeszcze dołożyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro_231 Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Zdajesz sobie sprawę że bez CO2 i odpowiedniego dawkowania nawozów będziesz miał mnóstwo glonów? Dołóż może jakieś czerwone rośliny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekcardiff Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 daro_231Zdaje sobie z tego sprawę i dlatego zakupiłem taki zestawikhttp://www.zooplus.co.uk/ask?query=%09Dennerle+Reusable+160+Primus-+up+to+160&num=20&form=search oraz zestaw nawozów w prawdzie niema doświadczenia w dziedzinie co2 ,ale ciągle się uczę (pytam doświadczonych akwarystów czytam artykuły na ten temat ) wiem że to nie to samo co praktyka ale myślę że i ją zdobędę tak czy inaczej dziękuje za zainteresowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro_231 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Nie no spoko, tak tylko zapytałem Kiedy ja montowałem oświetlenie dla siebie bez CO2 przy 0,5W/l to miałem zatrzęsienie glonów dlatego wolałem ostrzec Nie wszyscy o tym wiedzą. Ostrożnie z tymi nawozami bo co za dużo to nie zdrowo Powiem że nauka na własnych błędach jest najskuteczniejsza dlatego życzę powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts