Madzik Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Czy ta ziemia się nadaje do akwarium? Na to będzie czarny piach 0.8-1.2mm. Compo Sana Podłoże dla roślin zielonych i palm Wysokiej jakości podłoże dla roślin pokojowych, balkonowych, palm, paproci. Naturalny humus, porowata struktura, gotowe do użycia. Startowa dawka nawozu zapewniająca wszystkie składniki pokarm. na 6 tygodnie. Zawiera AGROSIL wzmacniający system korzeniowy. Granulki mineralne naturalnego pochodzenia (PERLITE) zapewniający optymalne natlenienie i przepływa wody w podłożu.* *Dane z tyłu opakowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcioem Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Czy ta ziemia się nadaje do akwarium? Na to będzie czarny piach 0.8-1.2mm. Compo Sana Podłoże dla roślin zielonych i palm Wysokiej jakości podłoże dla roślin pokojowych, balkonowych, palm, paproci. Naturalny humus, porowata struktura, gotowe do użycia. Startowa dawka nawozu zapewniająca wszystkie składniki pokarm. na 6 tygodnie. Zawiera AGROSIL wzmacniający system korzeniowy. Granulki mineralne naturalnego pochodzenia (PERLITE) zapewniający optymalne natlenienie i przepływa wody w podłożu.* *Dane z tyłu opakowania. Nie nadaje się.Posiada nawóz.Poszukaj takiej bez dodatków lub z czystego ekologicznie kretowiska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 A dodatek torfu jest pożądany? Bo było też jedno podłoże dla paproci z torfem niskim i wysokim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordsamael Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 To zależy - jeśli masz powody, żeby zakwaszać wodę to dodatek torfu jest pożądany, ale jeśli parametry są dobre to to torf ci je tylko zepsuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 Acha, ok dziękuje. A korzystając z tematu: Jak pozbyć się glonów z roślin? Bo teraz mam restart w 112l, rośliny wkładam jak się nagrzeje. Teraz są w 30l a krawędzie niektórych pokryte są ciemnozielonymi, strzępiastymi glonami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordsamael Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 1. Rośliny oczyść mechanicznie 2. Na 2 tyg zastosuj świetlówki 6500K w mocy poniżej 0,5W/L 3. Daj węgiel aktywny do filtra 4. Jak cykl azotowy będzie zamknięty zrób testy na Fe i jeśli coś wykaże, a glonów będzie przyrastać to skorzystaj ze wsparcia roślin pływających. Cały czas staraj się usuwać nadmiar glonów, w końcu przestaną narastać. Jeśli nie będzie efektu po 1-1,5 tyg to przepraszam :/ U mnie ten patent zadziałał (z tego co wiem nie tylko u mnie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts