Pucek Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Akwarium dziś założone, przy -12 nikomu nie życzę zabawy z wężem ogrodowym:) Filtr unimax 250 / przeklęty sterylizer uv aquael 5w Grzałka – 200w Piasek kwarcowy Wapień Filipiński / Czerwony koralowiec morski / korzeń mangowca Tło twór własny ze styropianu Oświetlenie 2x 30w Planuje jeszcze posadzić 2 anubiasy barteri Koralowiec i korzeń mam z poprzedniego akwarium wiec może wygląda dziwnie jak na malawi, ale jestem otwarty na rady i sugestie, jak woda się trochę ogrzeje to jeszcze podłubie Mam jeszcze pytanie, co do jarzeniówek, kiedyś przy czyszczeniu uszkodziłem jedna z tych, które dostałem do akwarium, kupiłem zwykłe jarzeniówki z tymi samymi parametrami, które miałem, czy akwarystyczne jarzeniówki faktycznie różnią się czymś od zwykłych poza ceną ? Napisałem, wysłałem, ale o zdjęciu zapomniałem 8-) Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Bardzo ładne 8-) Tylko wyjmij ten korzeń i rurkę od filtra daj po prawej stronie, a grzałkę też daj w kąt. Co planujesz wpuścić do akwa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 kupiłem zwykłe jarzeniówki z tymi samymi parametrami, które miałem, czy akwarystyczne jarzeniówki faktycznie różnią się czymś od zwykłych poza ceną ? Jeśli mają te same parametry to różnią się tylko ceną. Co prawda są specjalne świetlówki do baniaków roślinnych... ale jako że masz malawi to całkiem można je pominąć. Te Twoje jak najbardziej się nadają do tego typu akwarium. Sprawa korzeni w Malawi... to nie jest tak że w jeziorze wcale korzeni nie ma. Są, ale jest ich mało. Dość podobna sytuacja jest w akwariach BW gdzie pakuje się same korzenie... a w naturze w BW jest też sporo kamoli. Pomijając te filozofie - ten korzeń tu zupełnie nie pasuje. ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucek Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 Korzeń faktycznie nie pasuje, szkoda mi go było wyrzucić. Wpuszczę 6 pyszczków lombardzkich / 2 bocje wspaniałe / 2 glonojady. Mam jeszcze trochę więcej rybek ze starej obsady, ale wątpię czy bendą się w tym dobrze czuły, raczej poszukam dla nich nowego właściciela. Później może dokupię więcej pyszczków. Obecność korzenia trochę boli, przepraszam za to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Na pyszczakach się nie znam więc tu nie doradzę... ale bocje i zbrojniki. :zamieszany: One żyją w zupełnie odmiennych biotopach! Wymagają wręcz odwrotnych parametrów wody jak pyszczaki z Malawi... czułyby się bardzo źle w takim akwarium. Poza tym na bocje wspaniałe [które są stadne] akwarium i tak za małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pucek Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 Rybki które wymieniłem już mam, co do zbrojników to byłem pewny, że dadzą sobie rade w tym zbiorniku, no cóż będzie trzeba pomyśleć o czymś innym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Bardzo ciekawe, ładne akwa Czekam na nowe foty Tylko mam wrażenie jak by wyglądało na mniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts