Rafał Miklewski Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Witam!Posiadam akwarium 60l. Narazie jest w nim 5 gupików, 11 neonków i jeden mieczyk(drugi zginął) Co proponujecie jeszcze dodać? Ja myślałem żeby dokupić kilka danio i jednego bojownika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Jakie neony? Oddaj mieczyka. Jakie danio? Jaka płeć u gupików? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Miklewski Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 Neonki inessa. 2 samce gupika i 3 samice.I czemu mam oddać mieczyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Na mieczyka minimum 100l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryboku321 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Mieczyk jest za duży na twoje akwarium (min. 112l) Będzie cierpiał i skarłowacieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Miklewski Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 A czy bojownik nie będzie atakował innych rybek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek8413 Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 15 neonów innesa i 1 +3 Bojownik, nie zapomnij o ekipie sprzątającej otoski minimum 6 szt lub kiryski panda lub pigmeje, możesz też spróbować z krewetkami ale to zależy od bojowników Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Miklewski Posted December 19, 2010 Author Share Posted December 19, 2010 15 neonów innesa i 1 +3 Bojownik, nie zapomnij o ekipie sprzątającej otoski minimum 6 szt lub kiryski panda lub pigmeje, możesz też spróbować z krewetkami ale to zależy od bojowników tak zrobie. neonki, bojownik i otoski I jeszcze pytanie od mojego kolegi.Ma akwarium 50L a w nim 7 gupików i glonojada.Glonojad przez cały czas siedzi w jakimś zamku i wychodzi tylko w nocy. Poza tym boi się gupików. Kolega chce się dowiedzieć dlaczego cały czas się chowa i jest taki strachliwy? Chce mi go nawet oddać, ale nie wiem czy u mnie nie będzie to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 19, 2010 Share Posted December 19, 2010 I to i to akwarium jest na glonojada za małe. Najlepiej oddać go w dobre ręce z odpowiednim akwarium. Glonojady to rybki nocne, kiedy je miałam też zawsze wychodziły po zgaszeniu światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Miklewski Posted December 20, 2010 Author Share Posted December 20, 2010 Dziś kupiłem Otosk i.Narazie mam 11 neonków,5 gupików,6 otosków. Gupiki chce przenieść do inneogo akwarium (52L).Czy mógłbym trzymać gupiki z bojownikiem?Nir będzie im podgryzał ogonów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Glonojad przez cały czas siedzi w jakimś zamku i wychodzi tylko w nocy. Poza tym boi się gupików. Kolega chce się dowiedzieć dlaczego cały czas się chowa i jest taki strachliwy? Chce mi go nawet oddać, ale nie wiem czy u mnie nie będzie to samoTo ryby typowo nocne, w szczególności starsze egzemplarze. Na szybach za dnia siedzą głównie wtedy gdy... nie mają odpowiednich kryjówek. No i oczywiście go nie przyjmuj - za małe akwarium na zbrojniki niebieskie. Dziś kupiłem Otosk i.na razie mam 11 neonków,5 gupików,6 otosków. Gupiki chce przenieść do inneogo akwarium (52L).Czy mógłbym trzymać gupiki z bojownikiem?Nir będzie im podgryzał ogonów?Może podgryzać samce, może - nie musi. Wszystko zależy od charakteru bojka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Miklewski Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 Bojownik jest już w akwarium. Pływa z tyłu akwarium, między roślinami. Nie atakuje innych rybek, ale jak zbyt się do niego zbliżą to odgania je. Zjadł już 3 małe gupiki.Czasami jak mu się przyglądam to wydaje mi się że widzi swoje odbicie w szybie, bo zaczyna szybko pływać wzdłuż szyby i demonstruje płetwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts