adrianoo13 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 to jest taki zwykły kwarcowy piasek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Trzeba go dużo razy płukać on zawiera iły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Nie można do akwarium wkładac zwykłego piasku musi to być specjalny piasek akwarystyczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 Nie można do akwarium wkładac zwykłego piasku musi to być specjalny piasek akwarystyczny. A to niby czemu? Oczywiście że można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 22, 2009 Share Posted January 22, 2009 todotodora w pewnym sensie ma racje nie mozna takiego piasku np. z piaskownicy czy z czegos bo moze zawierac on szkło itp. a zwykły piach mozna dac choc ja polecam akwarystyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 możesz dać zwykły piach najlepiej kup na składzie budowlanym i wypukaj dobrze,mój sposób jest taki wsypujesz piach do pończochy i pod bierzacom wodę pod wannę i przesypujesz pod strumieniem wody w tej pończosze dotąd aż przestanie lecieć iłek,później najlepiej w miskę i zalewasz woda wszystkie pozostałości powinny wypłynąć na powierzchnie wody .. ja tak mam w aqua i jest Oki,tylko że nie jest to dno podstawowe jest to podsypka około 4 cm.. zapomniałem wygotuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manchesterowiec Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Mnie sie wydaje że lepiej wydać te kilka złoty żeby mieć "pewne" podłoże. ( bez żandnych bakterii itp. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukson997 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 mozna dac zwykły piasek ale trzeba go płukac az do uzyskania czystej wody po wypłukaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolekswansea Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ja mam piasek z oceanu wyplukany i jest oki w natuxe tez trafiaja sie bakterie itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Des Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Musisz go wygotować a później dokładnie wypłukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 możesz dać zwykły piach najlepiej kup na składzie budowlanym i wypukaj dobrze,mój sposób jest taki wsypujesz piach do pończochy i pod bierzacom wodę pod wannę i przesypujesz pod strumieniem wody w tej pończosze dotąd aż przestanie lecieć iłek,później najlepiej w miskę i zalewasz woda wszystkie pozostałości powinny wypłynąć na powierzchnie wody .. ja tak mam w aqua i jest Oki,tylko że nie jest to dno podstawowe jest to podsypka około 4 cm.. zapomniałem wygotuj wszyscy piszą to samo zrób tak jak ci pisałem najlepiej wypukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 najllepiej zalać wrzątkiem lub pożadnie wypłukac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts