bobe1357 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Czy można wsypać do akwarium na podłoże ziemi z kretowiska a na to żwir aby rośliny lepiej się zakorzeniły?? Testował ktoś takie coś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Witam, szczerze mówiąc pierwsze słyszę żeby ktoś na coś takiego wpadł, moim zdaniem nie zda to zadania ponieważ w ziemi jest wiele zanieczyszczeń które zabrudzą wodę i ryby będą mogły skubać i w najgorszym razie zachorować. Wracając do roślin, korzenie roślin muszą mieć dostęp do powietrza bo inaczej zaczną gnić i zmarnujesz tylko sobie czas i roślinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobe1357 Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 To jaka ziemie na dno ktoś na forum pisał ziemia na dno potem żwirek. A więc jak?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Jeżeli chodzi ci o to aby rośliny lepiej trzymały się w podłożu to po prostu nasyp grubszą warstwę żwiru, a jak chodzi ci o lepsze rośnięcie roślin to stosuj preparatu w płynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasio Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Ziemia z kretowiska jak najbardziej się nadaje, można też zastosować ziemię ogrodową najtańszą w sklepie ogrosowym taką jak do kwiatków ja u siebie dałem ziemię do kaktusów i na to ok 3-4 cm żwirku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 mam tak samo jak Jasio i jest ok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts