Jump to content

Szafka ala ADA 120x45x70

adeptmarine
 Share

Recommended Posts

Witam, chciałem się pochwalić szafeczką którą robię razem ze szwagrem. Projekty szafek adowskich znalazłem w necie ale trochę już ją przerobiłem żeby bardziej ją wzmocnić.

Do wzmocnienia szafki dałem belki 50x50 pod 3 boki zamiast tylko środka jak to w orginale przez co szafka będzie miała z boku maskownice poza tym płyta mdf jest 19mm a nie 18 jak w orginale. Blat podwoiłem płytę czyli szafka będzie wyższa, do tego dodam nóżki metalowe regulowane w ilości 6 sztuk. konstrukcja już prawie gotowa jeszcze tylko otwory szapchla i lakier. Kolor lakieru to RAL 7040 pod to podkład jakiś tam...

Do tego system otwierania firmy blum na zawiasach odpychających.

Z tyłu chcę dokręcić rurki ocynkowane 25mm które wyglądają jak chromowane ;) i na niz powiesić lampę nad akwarium na razie - Aluminiowa lampa T5 4x39W z nóżkami i linkami 90 cm.

Na szafce będzie stało akwa 90x45x45 OW do tego kostka 30x30x30

Prezentuję szafeczkę w pełnej okazałości :]

Teraz jest się czym pochwalić, kolorek trochę jasny ale może być następną zrobimy ciemniejszą.

kolorek to RAL 7040 a lakier firmy amicus

Szafeczka stoi na nóżkach regulowanych metalowych bo u mnie panele pływają dosłownie :]

Przez środek szafki jest przegroda ale ma otwór jak pokazany na zdjęciu.

W sumie jest 5 otworów po obu bokach, w środku na przegrodzie jeden z tyłu na środku oraz jeden w lewym dolnym rogu na przewody zasilające urządzenia elektryczne.