Glonek Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Czesc.jak karmie ryby pokarmem mrozonym to bardzo brudzi mi sie woda czy rybom nic sie nie stanie?(jestem poczatkujacym ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 To chyba juz gdzies bylo... Wystarczy wrzucic pokarm do jakiegos pojemnicza z woda do wczesniejszego rozmrozenia i sprawa zalatwiona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted January 20, 2009 Author Share Posted January 20, 2009 Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 a tak na przyszłość to szukaj a później pisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazimiesz Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Nic się nie brudzi... Jedynie czasami może tak być, że dasz za dużo i może upaść na dół, ale jeśli masz kiryska to Ci to zje Ja ostatnio kupiłem larwę ochotki i jak chcę nakarmić rybki to wyciągam z zamrażalnika dzielę kostkę na cztery części, a następnie nożem rozkruszam to jak się tylko da. No i karmię rybki dając im po troszeczkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszub Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 kazimiesz ma rację Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 z moich wlasnych prywatnych obserwacji moge powiedziec tylko tyle ze ochotka bardzo brudzi wode... :/ kiedys jakosc tego pokarmu byla jeszcze w miare dobra ale obecnie... scieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 kazimiesz ma rację kaszub a ty znowu swoje ??? nie nabijaj postów PS. moderator prosze o zbanowanie lub danie ostrzezenia użytkownikowi poniewaz nabija posty . A jesli chodzi o temat to ja daje rybką mrozonki i woda jest czysta wlewam do kubeczka około 1 cm wody .. wsadzam kostke ...czekam aż sie rozmrozi albo rozdrabniam końcówką noza ...i wlewam do akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ooo shaniqa10 nie pomyslalem super pomysl. a wiesz co a moze serce wolowe?? bardzo dobry pokarm z duza zawartoscia bialka rybki to polubia Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ja robie takim samym sposobem co shaniqa podaje im dafnie,rybkom smakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ooo shaniqa10 nie pomyslalem super pomysl. a wiesz co a moze serce wolowe?? bardzo dobry pokarm z duza zawartoscia bialka rybki to polubia ja własnie daje moim rybkom serca wołowe albo serca wołowe ze szpinakiem jedzą aż im sie "uszy" trzesą Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ja kiedys zrobilem maly eksperyment na mlodych gupikac karmilem je od 2 tygodnia po narodzinac tylko sercem wolowym. rosly jak szalone, ale... cos za cos.. bardzo slabo wybarwione. w 2 miesiace byly wielkosci doroslych osobnikow. ok 3,5cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 ja kiedys zrobilem maly eksperyment na mlodych gupikac karmilem je od 2 tygodnia po narodzinac tylko sercem wolowym. rosly jak szalone, ale... cos za cos.. bardzo slabo wybarwione. w 2 miesiace byly wielkosci doroslych osobnikow. ok 3,5cm moze lepiej by było dawac im (gupikom) serca wołowe dodatkowo ?? to znaczy dawac im normalną karmę i troche serc ?? wtedy moze by nie straciły kolorów ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 pozniej tak robilem:) ale jak juz mowilem to byl tylko eksperyment a jesli chodzi o obserwacje podczas podawania serca i pokarmu wybarwiajacego dla ryb to wtedy moze i kolory byly lepsze, ale wzrost juz nie taki intensywny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts