Jump to content

Pokarm mrozony

Glonek
 Share

Recommended Posts

Nic się nie brudzi... Jedynie czasami może tak być, że dasz za dużo i może upaść na dół, ale jeśli masz kiryska to Ci to zje :) Ja ostatnio kupiłem larwę ochotki i jak chcę nakarmić rybki to wyciągam z zamrażalnika dzielę kostkę na cztery części, a następnie nożem rozkruszam to jak się tylko da. No i karmię rybki dając im po troszeczkę ;-)

kazimiesz ma rację

kaszub a ty znowu swoje ??? nie nabijaj postów :evil::evil::evil:

PS. moderator prosze o zbanowanie lub danie ostrzezenia użytkownikowi poniewaz

nabija posty .

A jesli chodzi o temat to ja daje rybką mrozonki i woda jest czysta :)

wlewam do kubeczka około 1 cm wody .. wsadzam kostke ...czekam aż sie

rozmrozi albo rozdrabniam końcówką noza ...i wlewam do akwa :)

ooo shaniqa10 nie pomyslalem :) super pomysl. a wiesz co a moze serce wolowe?? bardzo dobry pokarm :) z duza zawartoscia bialka :) rybki to polubia

ja własnie daje moim rybkom serca wołowe :P albo serca wołowe ze szpinakiem :) jedzą aż im sie "uszy" trzesą :)

ja kiedys zrobilem maly eksperyment na mlodych gupikac :) karmilem je od 2 tygodnia po narodzinac tylko sercem wolowym. rosly jak szalone, ale... cos za cos.. bardzo slabo wybarwione. w 2 miesiace byly wielkosci doroslych osobnikow. ok 3,5cm

ja kiedys zrobilem maly eksperyment na mlodych gupikac :) karmilem je od 2 tygodnia po narodzinac tylko sercem wolowym. rosly jak szalone, ale... cos za cos.. bardzo slabo wybarwione. w 2 miesiace byly wielkosci doroslych osobnikow. ok 3,5cm

moze lepiej by było dawac im (gupikom) serca wołowe dodatkowo ?? to znaczy dawac im normalną karmę i troche serc ?? :)

wtedy moze by nie straciły kolorów ??

pozniej tak robilem:) ale jak juz mowilem to byl tylko eksperyment :) a jesli chodzi o obserwacje podczas podawania serca i pokarmu wybarwiajacego dla ryb to wtedy moze i kolory byly lepsze, ale wzrost juz nie taki intensywny

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...