Z0HAN Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Jakiś miesiąc temu urodziły mi się rybki (16) w tym 8 czarnych i 8 białych. Ale 2 miesiące temu miałem parkę białych może tam coś zaszło. Ale dzisiaj znowu mi się urodziły i znowu z 4 są bardzo jasnę. No i w tym problem. Jak to jest moźliwe? xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliwer Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 ja nie wiem może one sa chore lub sie dopiero sie rozwiną i zmienią kolor na kolor rodziców Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z0HAN Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Dodaj jeszcze że ten starszy nadrybek jest w połowie biały w połowię czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako0908 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 możliwe że któryś z rodziców miał przodka o białym kolorze. to jest genetyka wszystko się może zdarzyć. nie dociekaj jak to jest możliwe bo na 100% się nie dowiesz po prostu to zaakceptuj Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z0HAN Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 No ja to akceptuję. Ale chciałem się dowiedzieć czy nie są jakieś chorę. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Prawdopodobnie samica czarnej przechowywała nasienie białego samca i dopiero teraz młode się urodziły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Książkowy przykład genetyki na poziomie gimnazjum... To że rodzice byli czarni nie znaczy że całe potomstwo też takie będzie. Nic w tym nadzwyczajnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts