luki11111 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Jaksies 2 tyg temu nabyłem gupiczke:) rybka pływałą zwawo z innymi gupikami...była "duża" lecz od paru dni jest bardzo duża... ciaze u gupika pozanajemy po plamce kolo odbytuu ale u mojejtego nie widac pozniewaz ona jest do polowy czarna:))..tzn jest jak by tam wieksze zaciemnienie ale czy to to to nie wiem;) chodzi jednak o jej zachowanie...rybka ostantnio mało pływa unika kontaktu z innymi rybkami... szuka zchronienia w roslinkach... wiec wsadzilem ją do kotnika w razie czego myslicie ze szykuje sie porod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolski Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 ja myślę że tak chociarz czasem się zdarza jakiś pasożyt i wtedy ryba robi się osowiała i nabrzmiewa nie pamiętam jak on się nazywa, ale raczej to ciąża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 18, 2009 Author Share Posted January 18, 2009 zdjecie bym machnoł... ale jakies takie nie wyraźne wychodzą wiec chyba i tak sensu nie ma.....aaa jak myslicie za ile porod skoro sie tak dziwnie juz zachowuje?;p aaa jej grubosc jest sparo gdyz brzuch wystaje jakies 5mm nizej niz glowa;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolski Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 myślę że max tydzień ale może to byc nawet dzisiaj w nocy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoskiT Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 tych plamek nie zawsze widać ja po tym nie patrze tylko po rozmiarach jeżeli to co piszesz jest prawda to powinna w najbliższym czasie mieć młode Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 18, 2009 Author Share Posted January 18, 2009 hmm w najblizszym czasie tzn? dzien? 3? tydzien?:)) bo nie wiem czy jest sens trzymania jej w tym kotniku bo reszta gupików teskni;)) cały czas koło kotnika siedzą :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Jasnowidzami nie jesteśmy xD. Moje gupiczki gdy szykowały się do porodu zawsze chowały się w roślinach . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Raczej u gupika 3 tygodnie to za mało żeby było widać,jeżeli już ma dość spory brzuszek to tak w każdy dzień,ja kotnika używałem żadko,wolałem dokupić drgie akwa 16L gęsto obsadzone bo w kotniku ryba się stresowała i rodziła za wcześnie. No i sprawdzaj kotnik szczególnie zawsze rano i pod wieczór bo wtedy przynajmniej moje ryby miały najwięcej porodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoskiT Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 2 tygodnie już jest gruba od momentu gdy kupiłeś no to ja bym wsadził już do kotnika bo to będzie w tym tygodniu choć nie wiem jaka to ona była gruba w 1 dniu:P i czy patrzysz przed karmieniem czy po bo to jest różnica Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 przed karmieniem;p caly czas wogole nie plywa tylko schowana w roslinkach sobie siedzi;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Takie zachowywanie ma byc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts