Skalar 2010 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Mam pytanie, Do 4 molinezji (+ 3 małe w kotniku), bojownika i 2kosiarek w akwa 30l mogę dokupić żabkę? Jeśli mogę, to czym ją karmić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Molinezje w 30l nie znam się za bardzo na tych rybach, ale to raczej za mały zbiornik jak dla nich! A co do żabki to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Molinezje i kosiarki do oddania. Padaj dokładny gatunek tej żaby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Padaj dokładny gatunek tej żaby Żabka - karlik szponiasty Żaba - żaba szponiasta Karliki minimum 4 szt. + tylko jeden bojek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 A te molinezje to miniaturki ? (dorastają do wielkości gupika) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalar 2010 Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Molinezje to są trochę większe od gupika, kumpel mi je polecił to kupiłem je. A co do żabki to nie znam się. Możecie mi poradzić? Edit: Molinezje i kosiarki do oddania. Padaj dokładny gatunek tej żaby Nie mam zamiaru ich oddawać. Atreyu: Edytuj posty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Kosiarki będą się męczyć u ciebie. Dla nich akwa powyżej 100l. Mogą urosnąć nawet do 15 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Nie mam zamiaru ich oddawać.Jak na 100% będziesz miał minimum 125l akwarium w ciągu miesiąca, to możesz tak sobie mówić. Teraz męczysz rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Molinezje i kosiarki do oddania. Padaj dokładny gatunek tej żaby Nie mam zamiaru ich oddawać.Męcz ryby dalej. Postawa naprawdę godna akwarysty. Molinezje małe bo skarłowaciałe, miniaturki nie istnieją. Dokupywać nic nie możesz, powinieneś oddawać. Jeśli nie chcesz zmienić złej obsady to nie wiem po co pytasz... Nie pisz wielkimi literami i edytuj posty. Przy okazji przeniosłem temat do odpowiedniego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Nie mam zamiaru ich oddawać. Jak na 100% będziesz miał minimum 125l akwarium w ciągu miesiąca, to możesz tak sobie mówić. Teraz męczysz rybki 125l dla kosiarek? To jakaś pomyłka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 A ile dla kosiarek?? Zawsze myślałem że 125l, sorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Piszą, że powyżej 100l, więc 125 jak najbardziej. Ja mam 112 i mimo to nie pokusiłam się o kosiarki. Wybrałam otosy. Skalar 2010 odrysuj sobie na ściance akwarium 15 cm i wyobraź sobie jak ta rybka będzie się tam czuła jak urośnie. Poczytaj a potem komentuj: http://www.akwarium.nahaczyku.pl/ryby/kosiarka.php http://www.holendry.republika.pl/ryby/kosiarka.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Grubowarg_syjamski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 cannabinol odrysuj sobie na ściance akwarium 15 cm i wyobraź sobie jak ta rybka będzie się tam czuła jak urośnie. Jemu chodziło o to że takie akwarium jest za małe na te ryby, a nie o to że to wygórowany litraż... Takie uwagi kieruj do autora tematu, który to prawdopodobnie dorosłych (nie skarłowaciałych) molek/kosiarek nie widział - dlatego je hoduje w takim akwarium... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Jemu chodziło o to że takie akwarium jest za małe na te ryby, a nie o to że to wygórowany litraż... Tak czy siak chciałam trochę zobrazować dlaczego kosiarek nie trzyma się w 30l i przepraszam bo się mi trochę poplątało to miało być do autora już poprawiłam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts