majkelloo Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Witam serdecznie drogich użytkowników, tymbardziej że to mój pierwszy post na forum. Do tej pory byłem raczej podglądającym, dopóki nie trafiłem na pewien problem. Szukam obsady dla Arowany Srebrnej, konkretnie dla trzech młodych jeszcze sztuk. Zbiornik ma ponad 1200l. Poradzicie? Ciężko coś znaleźć, myślałem o płaszczkach ale są trudno dostępne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffy Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Wpuść płaszczki, nie są takie trudno dostępne, zwłaszcza potamotrygony, wpuść np. 4 motoro i będzie git I do tego mogą być jakieś łagodne, duże sumy np. pseudoplatystoma fasciatum. Pielęgnic lepiej nie wpuszczaj, po pierwsze mogą uszkadzać płaszczki odpędzając je od rewiru, po drugie nie będą się czuły bezpiecznie przy dużych arach srebrnych, mogą potraktować je jako pokarm Przy arach srebrnych ciężko z obsadą, gdyż są to duże i agresywne arowany, ale za to np. sprawa z arami czarnymi wyglądałaby inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelloo Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 A no mogło by być inaczej ale mam już srebrne i jestem z nich zadowolony O pielęgnicach nawet nie myślałem, ponieważ zwyczajnie mi się przejadły. Liczyłem się z tym że obsada będzie uboga ale warto bo są to rzadko hodowane u nas rybki ale za to piękne i wdzięczne. Rozglądałem się za motoro i naprawdę jest ciężko i pomimo tego że mam dostęp do wielu gatunków ryb to akurat z płaszczkami jest problem. Przynajmniej w Łodzi. A może masz na nie namiary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Możesz wpuścić też jakiegoś wielkiego już pleco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffy Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 z hurtowni Krewetka w gdańsku ściągnij je sobie, dziś sobie ściągnałem 3 młode motorki w układzie 1+2;) ps. szczupak- do plaszczek zadnych plecostomusow! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Nie mówiłem do płaszczek, tylko do arowan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelloo Posted November 19, 2010 Author Share Posted November 19, 2010 Raffy ile się wykosztowałeś jeśli można wiedzieć? Odbierałeś sam czy pkp/pks? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffy Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Mieszkam w Gdańsku, więc z odbiorem nie było problemu. A ryby ładnie jedzą Zadzwon do krewetki to się dowiesz, moze wysyłają - nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Autor może pierw podać wymiary bo to szczególnie ważne przy doborze płaszczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkelloo Posted November 26, 2010 Author Share Posted November 26, 2010 Wymiary dna 3m x 70 cm. Raffy już mi wszystko wytłumaczył na pw. Myślę że na gwiazdkę sprawię sobie prezencik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts