daniel_ziom Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 witam. Mógł by mi ktoś dostarczyć informacji o rybce, interesują mnie zdjęcia (linki do nich) , bo przeszukałem całe google i ani jednej fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 http://www.google.pl/search?hl=pl&clien ... a=N&tab=iw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Na naszym forum jest opis ale niestety bez fotek http://www.superakwarium.pl/pekolcja-pa ... id797.html ale w google są fotki Wystarczy poszukać lepiej Co prawda są to drogie ryby ale za to bardzo piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffy Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Mam u siebie parkę tych pięknych ryb, są bezproblemowe w hodowli. Najpiękniej wyglądają na żółtawym piasku z kupą kryjówek(korzeni, kokosów, tubek). Woda ph 6.5, gh 8. Temp. dochodzi u mnie czasem do 34C, ryby bezproblemowo to znoszą. Zestresowane lub w złych warunkach ryby błyskawicznie zmieniają kolor na szarobury, wtedy są bardzo nieatrakcyjne. Coś takiego jak tu http://i46.photobucket.com/albums/f131/ ... leco02.jpg Poza tym, to Dekeyseria brachyura, a nie P. pulcher (nieprawidłowa nazwa). Moje jedzą wszystko, co im się wrzuci (ale głównie jednak pokarmy pochodzenia roślinnego), dwa razy miały młode. Jeśli macie pytania jakieś to pisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Raffy ile zapłaciłeś za parę tych ryb ? jeśli można spytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffy Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Sztuka stówa, tanio w porównaniu do innych zbrojników np. L46 nadal w marzeniach ... Koło 500zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 19, 2010 Share Posted November 19, 2010 Rzeczywiście wcale nie tak drogo jak na te ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Odkopie temat. Ile teraz może kosztować ta rybka, jakiego litrażu wymaga i czy jest w "miarę" dostępna w Polsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Tyle co trzy miesiące temu. Mimo że Raffy przepłacił trochę. Absolutne minimum standard 112l, a to i tak tylko ze względu na behawior. Bardzo trudno dostępna, nie do dostania w sklepach, ale możliwa do zdobycia u prywatnych hodowców/w hurtowniach/na giełdach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Czyli do 98 litrów nie mógłbym jej dać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Wymiary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 70x35x40h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 O ile to jedyne "denne" rybki i zapewnisz im dobre warunki, to od biedy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 O ile to jedyne "denne" rybki i zapewnisz im dobre warunki, to od biedy.To dwie te rybki mogłyby być cze jedna? A czy żyją one w czarnych wodach lub czy mogłyby w nich normalnie żyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts