Jump to content

Jak zrobić "roślinny dywanik" w akrarium?

Recommended Posts

Witam, przepatrzyłem wszystkie tematy, ale żaden nie pomaga mi w pewnej sprawie.

Otóż bardzo podobają mi się podłoża akwariów pokryte roślinami.

Mam na myśli coś takiego:

Dołączona grafika

Moje pytanie to: jakie rośliny nadawały by się na coś takiego i czy nie przeszkadzało by to np. kiryskom w "czyszczeniu" dna z resztek pokarmu :?:

Prosiłbym o radę. Z góry dziękuje.

Witam, przepatrzyłem wszystkie tematy, ale żaden nie pomaga mi w pewnej sprawie.

Otóż bardzo podobają mi się podłoża akwariów pokryte roślinami.

Mam na myśli coś takiego:

Dołączona grafika

Moje pytanie to: jakie rośliny nadawały by się na coś takiego i czy nie przeszkadzało by to np. kiryskom w "czyszczeniu" dna z resztek pokarmu :?:

Prosiłbym o radę. Z góry dziękuje.

DOLACZAM SIE DO PYTANIA

To za mało do tego musisz dołożyć trzecią, a te co masz jeśli są standardowe też pójdą do wymiany, więc się nastawiaj na dołożenie 1 i wymianę dwóch. Bez tego nawet nie zaczynaj bo skoda kasy na rośliny.

A jeśli trzecia to jaka :?:

EDIT:

I jeszcze jedno pytanko, bo widzę że te świetlówki są od 15W do nawet 58W, o jakiej mocy mam wybrać żeby było dobrze :?:

mod: używaj edycji postów, nie pisz jednego pod drugim!!

Może trochę pytanie odbiega od tematu ale nie chce zakładać nowego i kontunuuję moje pytanie dotyczące oświetlenia dla roślin.

Dużo jest na forum o oświetleniu w technologii LED jako nocne oświetlenie do akwarium. Zaciekawiło mnie to gdyż widzę że diody pobierają bardzo mało prądu :!: Ale czy nadają się one jako dzienne oświetlenie do akwarium (mam na myśli diody białe).

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...