Olciia Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 mam akwarium 54l i od ok. tygodnia 2x ramirezka (parka). Samiec cały czas goni samicę i ją odpędza od jedznia. Dziś wrzuciłam tabletkę roślinną dla otosków,a samiec zabrał się za nia (je ją) zamiast otosków. Co mam robić???? Co z tym samcem??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Prawdopodobnie jest to okres godowy, charakterystyczne dla pielęgnic. Możesz spodziewać się ikry. Pozdrawiam, Pb98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted November 9, 2010 Author Share Posted November 9, 2010 Dodam tez że samiec przegania samicę która chowała się wysoko koło filtra teraz też się chowa ale rzadziej i oprócz tego przegania ja w porze jedzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 Tak, to na pewno będzie okres godowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted November 10, 2010 Share Posted November 10, 2010 to okres godowy. Jak chcesz żeby otoski mogły się najeść to wrzuć więcej tych tabletek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts