Zielinos Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Witam posiadam fitr Filtr FAN 1 Plus i moje pytanie jest nieco dziwne : czy filtr moze dotykać dolna czescia podłoża ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaaC_2010 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 tak może ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielinos Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 hehe aha no ok narazie jeszcze nie mam rybek dopiero zaczynam i akwarium mam bardzo małe 25l hehe i kompletnie nie wiem jakie mógłbym rybencje zaprosić :zamieszany: na taki dość mały zbiornik ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 na takie akwarium to np. Bojownik lub krewetki Red chery możesz też gupiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Te mógłbyś: viewtopic.php?f=39&t=19607 Najlepiej jeden wybrany gatunek. Oczywiście rybki wpuść najwcześniej przynajmniej dwa tygodnie od dnia założenia akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordsamael Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Zasadniczo to ja bym powiedział, że poniżej 40L to najlepiej plastikowe, ale fakt faktem, że znajdą się gatunki, które poradzą sobie dość dobrze w takim litrażu. Co do Gupików to bym się zastanowił... Te ryby mnożą się jak króliki Jeśli nie będziesz miał na to zbytu (choćby zaprzyjaźniony zoolog, gdzie przyjmą ci rybki) to w kilka miesięcy będziesz miał nieliche przerybienie... Chyba, że weźmiesz tylko samce Jak poczytasz ten temat zaproponowany przez Atreyu to zwracaj szczególną uwagę na sugerowane obsady i wielkości zbiornika - to naprawdę ważne, szczególnie, że w 25L i tak będą pewnie problemy z parametrami, a przerybienie tylko pogłębi problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zielinos Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 ok co do obsady jeszcze pomyśle a jeszcze pytanie, czy ten filtr FAN 1 Plus może być całkowicie zanurzony ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 a jeszcze pytanie, czy ten filtr może być całkowicie zanurzony ? Jak bo jakoś nie ogarniam. Tobie chodzi o to, że on może być cały w akwa??? Jak o to chodzi to tak. Ja dodam jeszcze, że do akwa 25l bardzo ładnie (bynajmniej u mnie) sprawują się krewetki RC i bojownik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts