mati-skalar Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Witam wszystkich Chciałbym wam przedstawić moje akwarium jestem otwarty na opinię i krytykę. Wymiary 96 litrów 80x40x30 Sprzęt - filtr kubełkowy aqnael FZN-1 - filtr wewnętrzny aqnael FAN-1 - grzałka aqnael 100 W Oświetlenie 1x 15 było 2x 15 ale jedna się spaliła Obsada 2 Skalary ( idą do 400 litrowego ) 1+1 Molinezja ostrousta (idą do 400 litrowego ) 1+1 Gupik (docelowo 2+4) 1+1 p. Kakadu 3 Neon Innesa ( docelowo 15) 1+1 Mieczyk Hellera ( idą do 400 litrowego ) 1 Glonojad złoty 1 Piskorek xxx Ampularie 4 k. Amano Roślinki Hydrophila polysperma Ludwigia repens Mech jawajski Lobealia cardinalis Glony Gałęzatka i parę innych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Witam wszystkich Chciałbym wam przedstawić moje akwarium jestem otwarty na opinię i krytykę. Obsada 2 Skalary ( idą do 400 litrowego ) 1+1 Molinezja ostrousta (idą do 400 litrowego ) 1+1 Gupik (docelowo 2+4) 1+1 p. Kakadu 3 Neon Innesa ( docelowo 15) 1+1 Mieczyk Hellera ( idą do 400 litrowego ) 1 Glonojad złoty 1 Piskorek xxx Ampularie 4 k. Amano glonojada proponuje również dać do 400 a w jego miejsce 5-6 otosek kakadu żyję w haremach (troszkę małe akwa) piskorek stadna rybka 6szt. min. reszta jak dasz do 400 te co już pisałeś jest OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 1x 15 było 2x 15 ale jedna się spaliła to aż tak ciężko kupić świetlówke w Leroy Merlin czy Praktikerze. Osram Lumilux CoolDay Light 865 kupilem tam za całe 12 zł :zamieszany: A co do obsady tu zgadzam się z Kamiloos84. "glonojad złoty" (czyt. Ancistrus multispinis ) również do 400 L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati-skalar Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Jakoś nie chce mi się jechać 25 km do Praktikera albo Leroy Merlin A tak pozatym spaliła się dzisiaj rano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati-skalar Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 Widzę że nikt nie jest zainteresowany ... Planuję dosadzić jakąś roślinę z dużymi liśćmi na prawy przód tam gdzie w tej chwili rośnie Lobealia I mam pytanie jaką roślinę proponujecie Proszę o jakieś podpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati-skalar Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 Dzisiaj był mały restarcik Obsada 2 skalar (na razie czekają ponieważ 400 litrów się rozpadło ) 2+4 gupik 17 neon innesa 6 piskorek 6 kirysek spiżowy Jutro dam zdjęcia jak się woda wyklaruje 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts