sambi Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Witam, mam problem. Dziś kupiłem preparaty dla roślinek: -easy carbo -aquaflorin(potas) -ferro-aktiv(żelazo) Roślinki mam kabombe,moczarke,mikrozorium,i jeszcze jedną. Oświetlenie to 0,27W/l świece 10godz parametrow nie znam Dziś lub jutro założę bimbrownie. Więc moje pytanie polega na tym jak to stosować?? Czy tak jak na opakowaniu??? I czy wszystkie naraz??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapaleniec Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Witam, mam problem. Dziś kupiłem preparaty dla roślinek: -easy carbo -aquaflorin(potas) -ferro-aktiv(żelazo) Roślinki mam kabombe,moczarke,mikrozorium,i jeszcze jedną. Oświetlenie to 0,27W/l świece 10godz parametrow nie znam Dziś lub jutro założę bimbrownie. Więc moje pytanie polega na tym jak to stosować?? Czy tak jak na opakowaniu??? I czy wszystkie naraz??? Musisz przeczytać na opakowaniu oraz obliczyć ile substancji przypada na 1 litr i odpowiednio dawkować. Wydaje mi się, że można podawać wszystkie razem, chyba, iż na opakowaniu pisze, że nie mieszać z innymi preparatami Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 A po co bimbrownia, jak masz EC? Wydaje mi się, że nie jest potrzebna Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Ale EC to jest węgiel i czytałem że może być podawany z co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKowal Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Bimbrownia lepsza od EC Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Ja się nie pytam co lepsze!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Ale EC to jest węgiel i czytałem że może być podawany z co2. może być podawany podczas działania bimbrowni, lecz nie jest to konieczne. Co do dawkowania wszystko pisze na opakowaniu. dawkowanie EC 1ml/50 L wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Ale EC to jest węgiel i czytałem że może być podawany z co2. może być podawany podczas działania bimbrowni, lecz nie jest to konieczne. Co do dawkowania wszystko pisze na opakowaniu. dawkowanie EC 1ml/50 L wody Dzięki za odpowiedź. A czy trzeba jeszcze coś dokupić oprócz tego co w pierwszym poście napisałem że mam???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKowal Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Możesz z allegro kupić kulki gliniano-torfowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 A jak je stosować. Proszę o różnego rodzaju porady w ich sprawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-kulk ... 26548.html brałem od tego gościa i jestem na prawdę mega zadowolony. Kulki te ciskasz pod korzenie roślin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Aha. A czy dziś jeszcze mogę podać to co napisałem że mam w pierwszym poście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Sorry że post pod postem, ale.. A co ile podawać to EC??? co dziennie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKowal Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Nie przepraszaj tylko używaj magicznej opcji "edytuj" Tak EC podawaj codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Dobra, dzięki za odp A czy mogę jeszcze teraz to podać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Ale EC to jest węgiel i czytałem że może być podawany z co2. Mówisz, że EC to to samo co węgiel ale CO2 to też węgiel Przecież CO2 to związek chemiczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambi Posted November 5, 2010 Author Share Posted November 5, 2010 Z tego co wiem to węgiel to jest C a CO2 to jest dwutlenek węgla... W dalszym ciągu oczekuje odp czy dziś mogę podać te preparaty??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKowal Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 a jak masz napisane na opakowaniu tych preparatow ? podawac codziennie czy tygodniowo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Ale EC to jest węgiel i czytałem że może być podawany z co2.Mówisz, że EC to to samo co węgiel ale CO2 to też węgiel Przecież CO2 to związek chemiczny EC to nie dokładnie samo CO2, ale węgiel w przyswajalnej dla roślin formie. Nie ma przeciwwskazań żeby dostarczać do roślin węgiel zarówno poprzez EC jak i bimbrownie jednocześnie. O tej godzinie nie ma już sensu podawać EC. Preparat stosuje się codziennie i odpowiednie dawki są na opakowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts