askatulnik Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Mam pytanie dlaczego akwaria firmy Tetra są takie drogie ... :zamieszany: I czy takie (http://sklep.mcten.pl/akwaria-akwarium- ... ontent=548) akwarium jest jakieś słabe (czy coś takiego ) czy po prostu tanie ?? [ TO NIE JEST AKWARIUM TETRY, PYTANIE PIERWSZE Z CIEKAWOŚCI ] Ewwa: Proszę o zmianę nazwy tematu na bardziej adekwatną Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1379 Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Nie znalazłem żeby było napisane, że to akwarium jest tetry. Poza tym z tego co się orientuje to tera robi gotowe zestawy akwarystyczne głównie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKowal Posted October 26, 2010 Share Posted October 26, 2010 Tanie hm... ja placilem w zoologicznym 40zł za 50L Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Po pierwsze nie kupujemy profilowanych. Po drugie z Tetry dlatego takie drogie bo to firmowe. Po trzecie wiesz że w komplecie jest też filtr i grzałka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Po pierwsze nie kupujemy profilowanych. A dlaczego tak z ciekawości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Podam najważniejsze powody: - po pierwsze jest mniejszy litraż niż przy akwariach prostych o tych samych wymiarach - po drugie przy akwariach roślinnych specyficzna budowa tej profilowanej przedniej szyby sprawia ze światło się inaczej załamuję i większość nie dochodzi do dna a np. taka glosia musi mieć bardzo dużo światła i to przy samym dnie bo jest niska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askatulnik Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Czyli kupować proste ... rozumiem tylko moje pytanie to czy 50 zł za akwarium to jakoś tanio czy to po prostu norma ? ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Tylko moje pytanie to czy 50 zł za akwarium to jakoś tanio czy to po prostu norma ?Odpowiem tak: baniaki z Wromaka 60X30X35cm (63l) (prostokątne nie profil) chodzą właśnie w okolicach +/- 50zł I teraz sobie przemyśl Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_stanislaw Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 po pierwsze jest mniejszy litraż niż przy akwariach prostych o tych samych wymiarachRóżnica około 4%, to żadna różnica. - po drugie przy akwariach roślinnych specyficzna budowa tej profilowanej przedniej szyby sprawia ze światło się inaczej załamuję i większość nie dochodzi do dna a np. taka glosia musi mieć bardzo dużo światła i to przy samym dnie bo jest niska.I tu kolega chyba przekombinował. Możesz podeprzeć tę teorię (delikatnie mówiąc: dziwną) jakimiś obliczeniami lub doświadczeniami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts