Jump to content

Cos dodac ? Cos odjac ?

tomek78
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich . Od 3 miesięcy posiadam 112 litrowe akwariom . Tyl to ciemna ściana , to samo podłoże . Drugi i trzeci plan dobrze obsadzony , pierwszy dojrzewa jeszcze . Korzeń pelen zakamarków . Robione to jest pod Neony innesa , czerwone i czarne . Tak ok 6-8 + 6-8 + 6-8 . Do tego 2 Kiryski spiżowe , 2 Glonojady syjamskie , 8-10 Razbor klinowych . 20-30 krewetek . Szukam do tej obsady jeszcze czegoś ... Ryby wyższego pietra . Moze malego (4-8 szt ) stada , moze pary 4-6 cm wielkości ryb lubiących lekki półmrok wody . Prosilbym o pomoc

Atreyu: Przenoszę do odpowiedniego działu.

Przepraszam czytałem cos w innym dziale i w zle miejsce post wstawiłem :oops::mrgreen: . Glonojad zostaje , wole zeby były w moim 112 l szkle niz w dotychczasowych 38 l . Z założenia glownym stadem jest Neon , docelowo w okolicach 16 szt + te 6-8 czarnych . Razbora miala uzupelnic pustkę przy powierzchni . Ale brakuje mi tej przysłowiowej " kropki nad i" :D .

Ryby juz sa .6 Neonow Innesa , 6 czerwonych , do tego 8 Razbor i 3 Kiryski (tyle bylo ) + 1 Glonojad (przyjęty od kogoś) . Rozgoscily juz sie , pozajmowały swoje kawałki akwarium . Nie wygląda to jak "zupa rybna" teraz pozostaje tylko chuchac i dmuchac . No i cieszyć się milym widokiem . Ps Neony trzymaja sie jednym stadem .

Mineło trochę czasu i ze starej obsady zrobiła się nowa

20 neonów inessa

8 razbor

1 bojownik + 2 damy

7 kirysków panda

5 otosków

1 stary szukający swego miejsca w życiu zbrojnik

krewetki- cos ok 20

:D . A teraz czekamy na 375l