teklak Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Witam:) Jako nowy członek tego forum, chciałbym wam przedstawić moje akwarium. Zbiornik: standart 150x50x60cm brutto 450L Podłoże: 10x Aqua Art Substrate II+ Nawożenie: Bimbrownia DIY Potas(niestety ten substrat ma go strasznie mało) Oświetlenie: Pokrywa PCV 4x40W Zdaję sobie z tego sprawę że to jest za mało, stąd moje pytanie czy 2x54W T5 dodatkowo wystarcza, i czy na stateczniku indukcyjnym będą działały?? Filtracja: Tetra EX 2400 - biologiczny,2 poziomy ceramiki,2 gąbka + humus Aqua Szut T-Head 750 - dodatkowe napowietrzanie + mechaniczny gąbkowy Ogrzewanie: 550W -Jager 300W + Atman 250W 100% RO wzbogacone mikro i makroelementami Woda: Temp- 28.1C pH-6,5 KH-2 GH-6 NO3-15mg/l Flora: Wszystko widać na zdjęciu Dodatkowo pytanie do publiczności czu heniek mały pociągnie na bimbrze?? Fauna: 9x Paletka 1x Dyskowiec 50x Neon innesi 4x Pielęgniczka Ramireza Prosze o szczere opinie na temat tego zbiornika, jestem otwarty na krytykę. Człowiek uczy się całe zycie:) Pozdrawiam Teklak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Zbiornik: standart 150x50x50cm brutto 450L lekka pomyłka brutto 375 Oświetlenie: Pokrywa PCV 4x40W Zdaję sobie z tego sprawę że to jest za mało, stąd moje pytanie czy 2x54W T5 dodatkowo wystarcza, i czy na stateczniku indukcyjnym będą działały?? oświetlenie wystarczy ale lepiej je podłączyć osobno to Ci pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Ładnie, tylko troszkę jeszcze pustawo, ale jak rośliny podrosną może być ciekawie. A nie za dużo tych Paletek? Nie nam się na wymaganiach tych rybek..tak tylko pytam... patrząc na nie w tym zbiorniku . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 A gdzie zdjęcia i kiedy baniak zalany ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba92 Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Akwarium przyjemne,ciekawie się zapowiada.Co do paletek to: 1)kiedy je wpuściłeś 2)Czym karmisz i jak często 3)Gdzie kupowałeś Miałeś już do czynienia z tymi rybami,? 9x Paletka 1x Dyskowiec Pokaż mi tego jednego dyskowca na zdjęciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teklak Posted October 22, 2010 Author Share Posted October 22, 2010 A gdzie zdjęcia i kiedy baniak zalany ?Zdjęcie jest jedno, bedę miał troche wolnego od pracy to wrzuce zdjęcia ryb i jakieś inne. Akwarium zalane 4 pażdziernika. Akwarium przyjemne,ciekawie się zapowiada.Co do paletek to: 1)kiedy je wpuściłeś 2)Czym karmisz i jak często 3)Gdzie kupowałeś Miałeś już do czynienia z tymi rybami,? 9x Paletka 1x Dyskowiec Pokaż mi tego jednego dyskowca na zdjęciu wpuszczone 4 dni temu, dostaja JBL i Tetre rano wieczorkiem serce indycze, oraz co tydzień porcje skorupiaków z czosnkiem , szpinakiem, oraz Atwitolem z JBL`a Paletki kupiłem w tamtym roku od znajomego hodowcy z Katowic Ta czerwono brązowa obok red turkusa to alanquer red Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Jak dla mnie super,brak jest tylko roślinności na trzecim planie,ale już chyba troszeczkę pozarastało.Proponował bym dodać jeszcze większy akcent korzenny i jego podkreślić jakimś mchem np weepingiem. Ogólnie akwarium na bardzo duży plus i czekam na aktualizację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek2121 Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Witam mam pytanko... Czy jest możliwość chodowania paletek w akwarium o wymiarach 70 cm długości 40 szerokości i 45 wysokości?? Jeśli tak to ile ich mógł bym mieć w zbiorniku?? Pozdrawiam i z góry dzieki za odp:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilanek11 Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Bomba. Zakochałem się w paletach... Czekam na nowe zdjęcia ze zbliżeniami na rybki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Co tam w akwarium słychać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts