Benek1131 Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 sorka moze zakladam podobny temat ale mam pytanko moj bojownik jest u mnie juz od pół roku a teraz od tygodnia polożył sie na boku i lezy całymi dniam, rusza sie tylko podczas karmienia nie wiem co jest woda jest podmieniana systemtycznie zadna ryba mu nie zagraża wiec nie wiem moze jest chory szkoda mi go wiec chciałbym go wyleczyc macie jakis pomysł co mu jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Jakie akwa, parametry, daj ogólnie wszystkie info o baniaku. Grzanie, filtr itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benek1131 Posted October 18, 2010 Author Share Posted October 18, 2010 akwa 90 l filtr Fan 3 grzałka z termostatem temp wody 26 C Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 To nie wiem co może być tego powodem, a może jaką masz obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benek1131 Posted October 18, 2010 Author Share Posted October 18, 2010 3 molinezje, neonki 7 , gurami mozajkowe 2 i parke załobniczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 No to już nie mam pojęcia A może jest zbyt duży uciąg w akwa, a bojownik tego nie lubi. "Siedzi" nad filtrem czy w jakimś innym miejscu? Ps. Tak poza tematem, to gurami trzyma się w haremach(a na harem 1+2 raczej zbyt mały zbiornik), neonków najlepiej 10, a żałobniczki trzyma się w stadach min 5szt, ale to tak na marginesie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benek1131 Posted October 18, 2010 Author Share Posted October 18, 2010 ty to moze byc mozliwe ze za duzy uciag w akwa zmniejsze go na kilka dni zobaczymy ale wóz albo przewóz a co tego marginesu to wiem o tym gurami jest tylko na jakis czas bo brat akwa zaklada i mam mu je wydac DZieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 a może jest stary, ile był w zoologu, woda pewnie nie odstana 48h, i za duża obsada Link to comment Share on other sites More sharing options...
patpat Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Tak jak kolega wyżej napisał, albo pleśniawka... popatrz na niego często u nich występuje pleśniawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benek1131 Posted October 19, 2010 Author Share Posted October 19, 2010 ej kolego woda w akwa to juz ponad pol roku stoi a bojownik jest u mnie od pol roku a był malutki kupiony. a co do plesniawki to jak to mozna dokladnie poznac i czy da sie to wyleczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts