S'Sayan Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Siemka. Czy napowietrzanie z brzęczyka musi chodzić cały czas??? Filtr rusza taflą wody ale czy one mają dosyć powietrza??? Do czego można porównać głośność przeciętnego napowietrzacza??? Bo taki, który ja mam to albo coś jest nie tak albo wg. mnie chodzi jak traktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Nie musi chodzić ciągle, Jaki masz dokładnie model tego napowietrzacza, na czym on stoi? Może jest głośny bo "wpada" w rezonans z podstawą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Hailea bo to pamiętam, a modelu niezbyt bo mi eis ta nalepka zdrapała. Podklejony jest taką matą pod akwa (podobna do karimaty) Tutaj foto: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 A na czym stoi, na szafce, na pokrywie akwa? Co masz na "drugim końcu"? Może "końcówka" stawia zbyt duży opór powietrzu i napowietzacz ma ciężko i dlatego tak "warczy". Ps Na tych napowietrzaczach się za mocno nie znam. Może to taki głośny model Ja ma z tery i nie narzekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 A powiedz mi po co Ci ten napowietrzacz? Wystarczy filtr, który będzie Ci falował powierzchnie wody + roślinki, da Ci to wystarczającą ilość tlenu w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Czy napowietrzanie z brzęczyka musi chodzić cały czas???Nie musi. Do czego można porównać głośność przeciętnego napowietrzacza??? Bo taki, który ja mam to albo coś jest nie tak albo wg. mnie chodzi jak traktor Trudno powiedzieć do czego, ale chyba wszystkie tanie modele są bardzo głośne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts