rastaniec Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 akwarium:60x30x30(panorama) filtracja:wewnętrzny aquael jakiś mini-gąbka oświetlenie:2x11W ekonoline grzałka:w zestawie CO2: nie stosuję nawozy:nie stosuję parametry: nie mierzę podłoże: ziemia , bazalt ozdoby: korzeń obsada: bojownik-(1+2)szt kirys panda-5szt otosek-4szt rośliny: nurzaniec,wąkrotka,kryptokoryna,żabienica,rogatek,mech,moczarka i coś czerwone Zapraszam do komentowania, bo ciągle coś zmieniam w tym baniaczku i wciąż nie jestem zadowolona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Musze pogratulować zamysłu. Męczy mnie tylko ta ilość bojowników. Myslałem ze lepiej trzymać je w ilości 1+3. Ale mogę się mylić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Ciekawie się zapowiada, ale przód jakiś pusty, mógłbyś coś tam posadzić, np sagitarię sabulata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 No chyba faktycznie lepiej 1+3 chociaż tak też może być. Zastanawiam się nad jeszcze jedną samiczką, tylko nie wiem czy akwarium nie za małe. Doradźcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 Ciekawie się zapowiada, ale przód jakiś pusty, mógłbyś coś tam posadzić, np sagitarię sabulata.Czy ona nie będzie zaduża? to akwarium ma 30 cm wysokości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 1+3 może być ale to max w 45l. Sagittarię możesz przycinać jak chcesz więc gdyby urosła za wysoka nożyczki w dłoń i po problemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted October 21, 2010 Author Share Posted October 21, 2010 oj ja tępa przecież ja mam sagittarię w dużym baniaku! no tak ale puki co próbuję z żabienicą delikatną-zobaczymy jak to wyjdzie....jak trochą się zacznie rozrastać to dam foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 małe co nieco że niby takie koleżanki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted November 6, 2010 Author Share Posted November 6, 2010 Dziś przy sobotnich porządkach pogrzebałam trochę dłużej w bojownikach Jak sie podoba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacuś Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Super! Bardzo mi się podoba, aż musze się zapytać jak udaje Ci się utrzymać roślinki w takiej pięknej formie bez żadnych nawozów? Akwa bardzo mi się podoba! Gratuluję! Pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 Z Sagitarią wygląda lepiej. Teraz zbiornik wydaje się mieć większą głębię. Śliczny Bojek. A Pand troszkę szkoda, bo mogą się pokaleczyć na bazalcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 To jest żabienica delikatna, nie sagitaria. a w kwestii pand - tu wszyscy piszą, że bazalt nie dobry dla kirysków, nie będę polemizować, ale ja miałam pandy od początku akwarium obserwuję ryby codziennie i nigdy nie zauważyłam, żeby jakaś miała zranione wąsiki czy brzuszki. Chyba nie ma co się przewrażliwiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaniec Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Super! Bardzo mi się podoba, aż musze się zapytać jak udaje Ci się utrzymać roślinki w takiej pięknej formie bez żadnych nawozów? Akwa bardzo mi się podoba! Gratuluję! Pozdro! W akwariach typu low-tech nawóz jest z ziemi i odchodów rybek-to jest plus. A minus jest taki, że przy słabym oświetleniu nie ma raczej co liczyć na dobrą kondycję co bardziej wymagających roślin. Już trochę tego zielska się nawywalałam z akwarium na zasadzie....a, może się uda i urośnie Ale jeśli wybierzemy odpowiednie, mało wymagające gatunki, to jak widać dają radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Fajne ;D Bojki zapewne się w nim dobrze czują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Mam małą sugestie. Edytuj posty. Akwarium ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts