ponury_szatniarz Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Ostatnio byłem w sklepie akwarystycznym i widziałem pewną rybkę, właściwie rybę. Spieszyłem się i zapomniałem spytać o nazwę. Przechodząc do rzeczy: "Na oko" ryba miała 20 cm, może nawet więcej. Kształtem przypominała Piskorka. Miała ciemnobrązową barwę. Jakby to nie był sklep akwarystyczny, to pomyślałbym że chcą komuś wcisnąć padalca Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Raczej nie wystarczy Może to był jakiś węgorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponury_szatniarz Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 Nie, wiem jak wygląda węgorek, bo sam posiadam go w akwarium. Ryba miała inny kolor i inaczej zakończony pyszczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gofer Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Może po prostu Erpetoichthys calabaricus tzn Trzciniak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponury_szatniarz Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 Dokładnie, właśnie o niego mi chodziło. Wielkie dzięki za odpowiedź, gratuluje wiedzy akwarystycznej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts