elunia233 Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Mam pytanie o wkłady do filtrów firmy Filtus naprawdę są takie dobre jak zachwala producent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Ja mam torf włuknisty, i jak dla mnie jest spoko, a co z innymi to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcioem Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Witam.Kupiłem kiedyś torf granulowany i niedość że drogi jak cholera to jeszcze na długo nie wystarczył.Teraz wolę 20 litrowy wór kwaśnego torfu z ogrodniczego,pakuję nim cały kubeł Tetry 700.Nie płukam go i niczym nie parze,bo i po co wypłukiwać z niego to co w nim najcenniejsze.Woda piękna bursztynowa herbatka,zero glonów.Rybcie od roku zero chorób i wszystko git.Po co przepłacać.W temacie innych wypełnień się nie wypowiadam.Stosuję wyłącznie torf w obu moich kubełkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 musisz się liczyć z tym że jak kupisz drogi filtr to wkłady tez nie bąda tanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 musisz się liczyć z tym że jak kupisz drogi filtr to wkłady tez nie bąda tanieBzdury bzdury bzdury... Poza tym temat nie jest o filtrach - tylko o wkładach. Co do fitusa, wkłady jak każde inne. Zeolit to zeolit, węgiel to węgiel, ceramika to ceramika. Między producentami tutaj dużych różnic nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts