mich Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Witam ponownie tym razem mam problem z wodą do podmiany. Moja woda kranowa ma parametry kh14 gh16! Zaś woda z pobliskiej miejscowości, która mógłbym dowozić do podmiany ma kh24 gh6! Dodam, że wodę będę mieszał z destylką na ok 30l kranówy 10l destylki! Akwa ma 180l obecnie kh15 gh15 w zbiorniku a ph 7,4. Której wody powinienem używać do podmiany? Chciałbym zmiękczyć wodę w zbiorniku i jeszcze trochę ph obniżyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Witam ponownie tym razem mam problem z wodą do podmiany. Moja woda kranowa ma parametry kh14 gh16! Zaś woda z pobliskiej miejscowości, która mógłbym dowozić do podmiany ma kh24 gh6! Dodam, że wodę będę mieszał z destylką na ok 30l kranówy 10l destylki! Akwa ma 180l obecnie kh15 gh15 w zbiorniku a ph 7,4. Której wody powinienem używać do podmiany? Chciałbym zmiękczyć wodę w zbiorniku i jeszcze trochę ph obniżyć. Woda była odstana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 Ta moja z kranu była odstana a ta druga nie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pb98 Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Ok. Weź tą z kranu. Ta moja z kranu była odstana a ta druga nie! PS. Nie pisz tak dużo wykrzykników Andrerw: czerwona czcionka zastrzeżona dla moderacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts