GrzesiekK Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Napowietrzanie: Brzęczek Atman 3500 Oświetlenie: 2x 18W Filtracja: Filtr wewnętrzny Hailea (jakiś tam) Technika CO2: Brak. Gatunki i ilość ryb: 1+3 Pseudotropheus saulosi 1+3 Melanochromis auratus Rośliny: Cryptoryna Żabienica Inne sprzęty: Grzałka 200W (z termostatem) Temperatura 26-27*C Sorry za zdjęcia, ale robione telefonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Skoro to malawi to dałbym piasek zamiast żwiru albo żwir o mniejszej granulacji te duże płaskie kamienie do mnie nie przemawiają zwłaszcza że mają taki nienaturalny brązowy kolor.a takto akwa fajne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 Skoro to malawi to dałbym piasek zamiast żwiru albo żwir o mniejszej granulacji te duże płaskie kamienie do mnie nie przemawiają zwłaszcza że mają taki nienaturalny brązowy kolor.a takto akwa fajneTen kolor to okrzemek, a żwir jest dlatego, że wcześniej był to zwykły roślinniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Do mnie też te płaskie kamienie nie przemawiają. Wyjmij je z akwa, weź młotek, podziałaj trochę i znowu do akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 To akwa prawdopodobnie długo nie postoi jak dobrze pójdzie to będzie z niego BW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosek1981 Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Bardzo fajny klimat kolorystyczny, podoba mi się, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 1+3 Melanochromis auratusPiękna, ale bardzo agresywna. Masz zdjęcia tej rybki ? Żwirek zmieniłbym na piach Takie ładne piaskowce żeś mi załatwił, a do tego baniaka nie umiesz sobie takich wrzucić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Auratusów się pozbądź póki są jeszcze malutkie , za małe na nie akwarium , za agresywna ryba , jak samiec dorośnie to reszta obsady będzie siedzieć w skałach , o ile przeżyją. Pamiętam taki zrobił mi sajgon w 480l Poza tym słabo mi te akwarium wygląda na 140 l, raczej na 80 jakie wymiary ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelg Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Będę szczery , to akwarium wcale nie przypomina mi biotopu malawi , no i te są głazy dużo za duże . Jeśli podłoże wymienisz na piasek a kamienie zamienisz na nieco mniejsze będzie o wiele lepiej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Melanochromis auratus jest nie odpowiedni do tego akwarium bo masz za małe wiec nie łącz tych dwóch gatunków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts