sonyrajder Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 witam mam pytanie czy do 15l akwa potrzebny jest napowjetrzacz w akwariom jedna ciężarna samica gupika i jedna roślinka na 1/3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Do każdego akwarium potrzebny jest filtr i napowietrzacz. To minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Do każdego akwarium potrzebny jest filtr i napowietrzacz. To minimumNo i tu się mylisz ,wystarczy sam filtr,a ruch wody wylatującej z niego powoduje jej natlenianie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Każda ryba wymaga filtru (napowietrzacz niekonieczny) oraz ryby ciepłolubne (w tym gupik) również grzałki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Kup sobie tak zwany "kojec" i na przypnij go do sciany akwa i wsadz tam samice na czas ciaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 Bez przesady że na całą ciąże mam być odizolowana. Samice można odizolować jak będzie naprawdę gruba czyli jakiś 4 tydzień ciąży bo przecież to źle wpływa na ilość narybku. Większość ludzi samice daje do izolatki dopiero gdy zaczyna rodzić bo tak jest najlepiej. To jest moje zdanie a filtr powinien być choć bez niego też akwa może funkcjonować wystarczy trochę wody zmienią raz dziennie. Oczywiście mówię o małym akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 W tak małym akwarium to najlepiej kaskada która będzie właśnie napowietrzniać wodę więc to wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 17, 2010 Share Posted October 17, 2010 1. Temat w złym dziale. 2. Autor otrzymał już odpowiedź na konkretne pytanie więc zamykamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts