anija Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 prosze o pomoc posiadam akwarium 450l w nim są same trofeusy, mam filtr eheim 3 600 207502 i dzisiaj wyczyscilam te rurki od filtra i górną powłokę założyłam spowrotem i włączyłam i niby słychac ze działa ale woda się nie pompuje i troche jestem przerazona pils poradzcie cos pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Może to głupie pytanie ale czy po czyszczeniu rurek i przypięciu głowicy zalałaś filtr ???? To że jest w nim woda i że działa, nic nie da jak węże są puste. Ten filtr powinien mieć pompkę, więc musisz go na początku trochę wspomóc ręcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 rurki są w wodzie próbuje pompować ręcznie, w zasadzie co to znaczy ze rurki mają byc zalane nie wiem przejełam poprostu po kims akwarium i teraz takie kwiatki nadal sie woda nie pompuje Edit: właśnie filtr ma być zalany tzn ze co? jak mam go zalać Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 właśnie filtr ma być zalany tzn ze co? jak mam go zalać Chodzi, o to czy w tych rurkach które czyściłaś masz wodę. Ja proponuje tak: Wsadzasz te rurki co ciągnie wodę i wypuszcza do akwa tak jak wcześniej. I przy filtrze powinna być taka pompka do odpowietrzenia. Pompujesz i jak się w rurce wylotowej woda pokarze to powinno być ok. Wtedy włączasz do gniazdka i po sprawie. Tutaj masz filmik tylko, że inny filtr ale zasada zalewania bardzo podobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija Posted October 13, 2010 Author Share Posted October 13, 2010 dzięki wielkie jestem w tym temacie kompletną amatorką ale dzieki Wam udało mi się jakoś uruchomić filtr THX:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 A nie ma za co, należy się 100zł i zaproszenie administracji portalu i osób biorących udział w wątku na grilla z piwem temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts