przemok96 Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Siemka, do 60l baniaczka jakie ryby można dać?? Są w nim neony i krewecie RC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Moim zdaniem prętnik karłowaty 1+2. Pięknie by pasował kolorystycznie http://www.superakwarium.pl/pretnik-kar ... id622.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Prętnik może "wszamać" krewety. To już mniej prawdopodobne że bojek by je zjadł. Więc 1+3 bojek A ile masz tych neonków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Szczupak3_1967, a mówisz tak z własnego doświadczenia ? Tak się składa, że mam prętniki właśnie z krewetkami i nic złego się nie dzieje. Z bojownikami też miałam i też było dobrze, więc przemok96, wybór należy do Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted October 10, 2010 Author Share Posted October 10, 2010 Neonów mam 15, ale i tak sie gubią w tym akwarium. A wasze rybki nie wcinały krewetek bo pewnie były z nimi od małego ;D Polecacie jeszcze jakieś inne ryby?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Otosków lub kirysków pand po 6 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Otosków lub kirysków pand po 6 szt. A dlaczego mam wybierać między nimi :zamieszany: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Bo na dwa stada ryb dennych będzie za mało miejsca Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Bo na dwa stada ryb dennych będzie za mało miejsca Mój kolega ma otoski i jak patrzyłem w jego akwarium przez 10min to nie widziałem, żeby otoski czyściły dno. Poza tym czytałem na necie że otoski przeważnie przebywają w środkowej partii zbiornika. A z ich wyglądu wnioskuję, że ich otwory gębowe nie są przeznaczone do rycia w podłożu. Więc nie piszcie głupot, że trzeba wybierać między nimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Nie mówię że ryją w dnie Ale uznawane są one za ryby denne i tylko powiedziałem że na dwa stada ryb dennych akwa za małe A jak wiesz lepiej to rób po swojemu, tylko później nie pytaj co zrobić b masz przerybienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Nie mówię że ryją w dnie Ale uznawane są one za ryby denne i tylko powiedziałem że na dwa stada ryb dennych akwa za małe A jak wiesz lepiej to rób po swojemu, tylko później nie pytaj co zrobić b masz przerybienie Nie muszę mieć przerybienia jeśli bym nie miał neonków Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 No fakt, a zamiast neonków daj 1+3 bojków, tylko nie wiem jak u Ciebie z tymi krewetami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted October 11, 2010 Author Share Posted October 11, 2010 Wybrałem prętniki, bo mi się bardziej podobają ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 No to czekam na galerię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts