Willja24 Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Czekam na wszelkie propozycje... Myślałem, że akwa będzie miało 300l, a tu 350.2l Odsady biotopowe lub nie... A może modyfikacja tej obsady??? sumiki szkliste 10 zwinniki czerwonouste 20 gurami 1+4 ramirezy 2+2 kirysy lub piskorki po 10 szt., para zbrojników Aha i byłbym zadowolony z możliwości dodania bocji pręgowaniej x2, ponieważ chce ją przenieść z mniejszego akwarium... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 jakie gurami,kiryski i piskorki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Ja zrobiłbym Azję 40 sumików szklistych 1+3 gurami mozaikowego 10 piskorków 4 bocje pręgowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 8, 2010 Author Share Posted October 8, 2010 Gurami dwuplame/mozaikowe. A propo tej Azji nic więcej nie można? Samych sumików i gurami nie chce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 4 bocje pręgowane Bocji minimum 6 szt. każdego gatunku i takich bydlaczków bym nie dawał. Lepiej np. karłowate 6-8 szt. np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Fakt mój błąd za mało ale znowu na 6 baniak za mały więc złotym środkiem byłoby 5 Jak dla mnie te bocje nadają się do tego akwarium, są o wiele mniejsze niż np. wspaniałe. Sam miałem je w 240l Co do samych sumików to uwierz mi że takie duże stado będzie wyglądać bardzo efektownie na tle roślinności. W stadzie one zyskują na uroku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 8, 2010 Author Share Posted October 8, 2010 A nie dało by się przeróbki mojej propozycji??? Wolałbym coś innego niż same sumiki i gurami... Może Ameryka??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 To jakieś stado kąsaczowatych, jakiś harem pielęgniczek, stado kirysków itp. ale napisz jakie Ci się pododają to my to wtedy skorygujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 9, 2010 Author Share Posted October 9, 2010 sumiki szkliste 10 zwinniki czerwonouste 20 gurami 1+4 ramirezy 2+2 kirysy lub piskorki po 10 szt., para zbrojników Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Gurami, piskorki i sumiki szkliste nie są z Amazonki Zwinników tak 30szt., Kirysków może 15 szt., Zbrojnik niebieski parka, No i 2 parki Ramizerek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 9, 2010 Author Share Posted October 9, 2010 A przerobienie mojej 1 propozycji? Akwarium wielogatunkowe??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 To już nie wiem o co w Ci chodzi? Biotop ani azja ani ameryka... O to ci chodzi 10 neon inesa 10 zwinników 1+1 gurami mozaikowe 1+1 skalar 6 kirysków 6 sumioków szkl. 1+1 zbrojnik niebieski 1+3 gupiki 2 motylowce do tego I będzie wielodatunkowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 12, 2010 Author Share Posted October 12, 2010 Ech... Mi nie chodzi o biotop.... Później akwa przerobie(może) na biotopowe... Ja chce ładne komponujące akwarium z podanych gatunków + może prętnik??? :grin: Inne propozycje też chętnie wezmę pod uwagę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 To już nie wiem o co w Ci chodzi? Biotop ani azja ani ameryka... O to ci chodzi 10 neon inesa 10 zwinników 1+1 gurami mozaikowe 1+1 skalar 6 kirysków 6 sumioków szkl. 1+1 zbrojnik niebieski 1+3 gupiki 2 motylowce do tego I będzie wielodatunkowe 10 neonów w 350l? Nie może być. Minimum 30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 12, 2010 Share Posted October 12, 2010 10 neonów w 350l? Nie może być. Minimum 30 Nie rozumiem dlaczego minimum 30 szt. :zamieszany: U Innesa i zielonych minimalna liczba to 10 szt. a u czerwonych minimum 8 szt. Jasne że im więcej tym lepiej i 30 szt. może być ale to nie jest ich minimalna liczba Oczywiście 30 szt. z jeszcze max. 2 gatunkami bo taka ilość z taką wcześniejszą obsadą = przerybienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted October 13, 2010 Author Share Posted October 13, 2010 sumiki szkliste 10 zwinniki czerwonouste 20 gurami 1+4 ramirezy 2+2 kirysy lub piskorki po 10 szt., harem zbrojników(1+2) 2 bocje pręgowane(mam tylko 2) 15/20 neonów ???? Co wy na taką propozycję??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Jaki/e gurami (zawsze miałem problem z ich nawą gatunkową )? Ja bym już do tego se podarował neony oraz bocje. U zbrojnika najlepiej parka. Jaki kirysek i piskorek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 10 neonów w 350l? Nie może być. Minimum 30 Nie rozumiem dlaczego minimum 30 szt. :zamieszany: U Innesa i zielonych minimalna liczba to 10 szt. a u czerwonych minimum 8 szt. Jasne że im więcej tym lepiej i 30 szt. może być ale to nie jest ich minimalna liczba Oczywiście 30 szt. z jeszcze max. 2 gatunkami bo taka ilość z taką wcześniejszą obsadą = przerybienie sorka. Chodziło o to ,że w 350l tych 10 neonków nie będzie po prostu widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willja24 Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 Może być tak???? 3 gurami 24 danio 18 neonów czerwonych 8 platek 4 p. ramireza 7 sumików szklistych 4 p. Mekki 5 kirysków 5 piskorków 16 brzanka pieciopręga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Gurami ok. Podejrzewam że chodzi o dwuplamistego ewentualnie mozaikowego a te się nadają. Danio nie za bardzo z gurami (wolą spokojniejsze gatunki w towarzystwie) a poza tym wymagają chłodniejszej wody. Odpada. Neony, brzanki ok. Platek harem 1+3 (i tak się rozmnożą) Ramirezki ok. Chcesz mieć 3 ławicę? Na to akwarium za małe. Sumy są delikatne i w takim zbiorowisku pewnie nie przetrwają. Z nimi najlepiej jednogatunkowe. Mekki prawdopodobnie powybijają mniejsze gatunki podczas tarła. Kirysków i piskorków po 6. W akwarium obojętnie jaki litraż nie powinien być taki misz masz! Wygląda to okropnie i ryby przeważnie nie czują się zbyt dobrze. 2 ławice + 2 haremy + 2 parki + dno. Wystarczy, naprawdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts