kaskus85 Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Witam, w sobote sprzatałam moje akwarium, a wczoraj miałam taki syf jak po 2 tyg nieodmulania dna.. Same bobki od zbrojników, mam 2 sztuki po ok 5cm w moim 160l akwa.. Nigdy tak nie syfiły, a moze to jest oznaka ze cos jest nie tak.. Ryby karmie ogolnie 2 razy dziennie, dla zbrojników nic szczegówlnego, to co spadnie plus szyba, korzeń.. W 1 dzień zrobiły tyle co w tydzień.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 U zbrojników takie odchody to normalka i właśnie dlatego ja się ich pozbyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 No tak to normalne, dlatego często trzeba czyścić akwarium, bo potem robi się nie ciekawie... Mam tak samo z moimi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Nigdy tak nie syfiły Jak wiadomo zbrojniki brudzą, ale jeśli brudzą ponad normę to może być coś nie tak. Na razie bym nie panikował, chyba że się pogorszy. Ryby karmie ogolnie 2 razy dziennie, dla zbrojników nic szczegówlnego, to co spadnie plus szyba, korzeń..No i to błąd. Dorosłe zbrojniki nie najedzą się resztkami i glonami. Powinno się je dokarmiać. Kup im jakieś tabletki. Dużo to nie kosztuje, a glonki będą wdzięczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 a mi przyszło do głowy że może zwyczajnie spadła Ci wydajność filtra? U mnie w krewetkarium jak zaczynają pod koniec tygodnia spadać obroty filtra to na podłożu zaczynam dostrzegać większą ilość odchodów kreweci. Po przepłukaniu filtra woda mocniej krąży w akwa i te drobiny są zbierane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts