Dorothee Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Wymiary Akwarium : 25 x 25 x 40 Oświetlenie : Świetlówka 11W Grzałka : Aqua Szut 25W Tło : na zewnątrz, ale do poprawki z przyczepieniem... Filtracja : Aqua Szut 250l/h Podłoże : Żwirek Bazaltowy Czarny Dekoracja : piaskowiec + kamień Rośliny : Ludwigia Repens, Cobomba caroliniana Temperatura : 29C Obsada : 1 Bojownik Zdjęcie : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
von Schirach Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Będzie miał chłopak"klawe"życie- "Hodowcy" bojowników w kulkach pod sąd polowy. Inicjatywa godna naśladowania-BRAWO!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Jedna, jedyna prośba - rada. Wyjmij tą dużą "ozdobę" z trzema dziurami. Piaskowiec zastąp ładnym korzonkiem i będzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Tak też szukam fajnego korzenia, ale włożyłam ten piaskowiec żeby nie było pustego placu na środek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaCo Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Piaskowiec zatwardza wodę, a po co ci w tym drugim akwarium moczarka i jakie tam masz oświetlenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Że piaskowiec zatwardza wodę ? to nie słyszałam, ale może chodzi ci a wapienie ? to tak to słyszałam ! Ten drugi baniak, to taki tylko z moczarką, bez oświetlenia, na początku był też bez filtra, teraz jest tam mały filtr zewnętrzny hailea sl-106 250l/h robię tam podmiany wody i dolewam nawozy w płynie z magnezem, minerałami i potasem... zobaczę co będzie, mam w planie kupić nawóz w tabletkach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Jak nie będzie światła to nawet najlepsze nawozy nie pomogą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 1, 2010 Author Share Posted November 1, 2010 No więc doszła gałęzatka i moczarka kanadyjska, już nie ma piaskowca, i jest korzeń oraz kokos. Tak to wygląda : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyogrodnik Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 i obniż temperaturę do 26-27st. C chyba że bojek chory a tak bardzo ładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essa Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 muszę przyznać, że całkiem całkiem Na ten korzeń wrzuć jakiś ładny mech i BŁAGAM CIĘ, pozbądź się fototapety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Chciałbym być tym Bojkiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol112 Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 muszę przyznać, że całkiem całkiem Na ten korzeń wrzuć jakiś ładny mech i BŁAGAM CIĘ, pozbądź się fototapety ładny mech z ust mi to wyjołeś może phoenix?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paula04 Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Ładne akwarium tylko daj jakieś jednolite tło i mech na korzeń zrób zdjęci bojownikowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 W wkrótce zmienię tło na czarny brystol, a co z Mechem to szukam od dawna tak jak szukałam gałęzatki, no i gałęzatka się znalazła ale nie mech. Ale tez mam w planie A oto zdjęcia całego akwarium : Mój bojownik - Tęczak : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 3, 2010 Share Posted November 3, 2010 WOW good Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 3, 2010 Author Share Posted November 3, 2010 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paula04 Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Ładnie a bojownik jeszcze ładniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 Aktualizacja fotek mojego Tęczaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsiaK13 Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Takiego bojownika jeszcze nie widziałam. Gdzie go kupiłaś? A co do akwa to jest ładne, bardzo ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Kupiłam go w moim po bliższym sklepie, w Śremie (wielkopolska), jako drugi sklep zoologiczny w mieście, bo jest drugi, ale tam to strach kupić cokolwiek... To ciesze się że podoba się, ja tez jestem zakochana w Tęczaka, uwielbiam go Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Jeszcze bojek i tu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 No śliczny bojuś Co prawda ja jestem beznadziejnie zakochana w moim, ale ten jest tak nietypowo ubarwiony... Naprawdę ładny okaz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 mandy29 miałem takiego jak Ty masz ale mi samice wszamały jego płetwy (przyzwyczajone najwyraźniej do ochotki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorothee Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Z powodu inwazji ślimaków i mimo wielokrotnych prób pozbycia się ich, i woda była mętna według mnie, więc postanowiłam zrobić restart mojego akwarium. Tak wyglądało pod koniec : 30.12.2010 RESTART - nowa woda czeka - rośliny do płukania jeszcze muszą iść - korzeń i kokos wypłukane - żwirek wygotowany - akwarium wymyty na tip top - sprzęt wyczyszczony i sprawdzony Otóż na początek przygotowałam całość : Czyściutki żwirek : Odkażony korzonek : Umyta i sprawna grzałka, filtr (tymczasowo dophin) i nawóz w pastylkach, (tylko tyle mi zostało) Odstająca woda (częściowo przygotowana) : Termometr (niezbędnik) Roślinki, na razie tak luzem pływają i jeszcze je nie płukałam : Nawozy w płynie : I jedzonko dla Bojka: Ominęłam tylko polistyren, pokrywkę siatkę do rybek i żarówkę. ale no to nic, i tak nie wiem czy to kogoś zainteresuję... cdn. Wszelkie uwagi będą brane pod uwagę i przemyślane, piszcie jakie już ! błędy popełniłam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts