Petrusek Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Witam mam proste pytanie. Czy w akwa 54l mogę trzymać bojownika i gupiki? Jeśli tak to w jakich proporcjach? Jesli zaś nie to prosiłbym o jakąś propozycję obsady zarówno z bojownikiem (bo wiem, że nie wszystkie ryby można z nim trzymać) oraz o przykładową obsadę z gupikami. Z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Bojek może obgryzać płetwy gupikom. Ja proponuję harem bojka (1+3/4) i krewetki amano. Lub 2+6gupiki i 6 kirysków panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Moja pierwsza obsada tak wyglądała i nie było spokojnie. Wyjątkowo spokojny samiec może olewa inne ryby, ale to co ja miałem gonił samce gupików i rwał ogonki, a jednego mniejszego po prostu złapał całego w pysk i złamał na pół Był wyjątkowo agresywny, bo był z kubeczka. Możesz w zoologicznym poobserwować jakiegoś z innymi rybkami pływającego, jak się zachowuje i spróbować, ale gwarancji nie ma, bo instynkt to instynkt. Proponował bym jakąś małą ławicę szybkich rybek np. Razbora klinowa 6 sztuk i na dno 5 kirysków panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Ja bym zaproponował: -1+3 bojownik -8 neon inessa -4 amano -6 kirysek panda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrusek Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 dzięki za rady. Kupiłem jednego bojka, 10 neonków innes i mam 5 otosków. Mogę coś dołożyć, albo zwiększyć ilość neonków, czy to już raczej komplet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Raczej komplet. Co najwyżej może po 2 otosy i neony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts