rafelix3 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Wydaje mi się że niszczy mi rośliny z dużymi liśćmi. Wczoraj kupiłem rośliny które dzisiaj mają podziurawione i z lekka pogniecione liście, zauważył wczoraj że siedział na jednej z nich. Wydaje mi się że to on może być sprawcą. Co robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Jakie masz akwa, i jaką obsadę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 120l w tym pływają 2 skalary, 5kirysów, 1zbrojnik niebieski, 2bocje i jak na razie 6 molinezji a no i ten glonojad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Co robić? 120lOddać, to najlepsze wyjście w tym wypadku.Nie znam dokładnych wymiarów, ale prawdopodobnie to samo tyczy się skalarów i bocji [jeśli to bocje wspaniałe]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Tak prawdę mówiąc to gibiceps i bocje(jak znam życie to wspaniałe) do oddania, Gibiceps może buć sprawcą tego zamieszania Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 ale dlaczego?? może dawać mu jakieś warzywa? bocje odchowam i dopiero sprzedam na razie mają 6cm i mam je 4miesiące to samo zrobię z gibicepsem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Niestety nie ma tak łatwo Rybki mogą skarłowacieć :zamieszany: I ci wtedy wcale nie urosną. A gibicepsa można karmić sparzoną marchewką lub sałatą, słyszałem też o świeżym ogórku;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Masz źle dobrana obsadę. Twój zbrojnik nie niszczy roślin z premedytacją - on je niszczy niechcący z powodu ciasnoty, niczym słoń w składzie porcelany. Masz dwa wyjścia - albo większy baniak, albo zmiana obsady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 No chyba będzie zmiana obsady szkoda tak ładnej ryby na prawde. Co do obsady to co wam się nie podoba i czy jest jakiś inny zbrojnik który mógłby go zastąpić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Co do obsady to co wam się nie podoba? Oddać, to najlepsze wyjście w tym wypadku. Nie znam dokładnych wymiarów, ale prawdopodobnie to samo tyczy się skalarów i bocji [jeśli to bocje wspaniałe]. To . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 No tak skalary zostaną, kirysy i zbrojnik niebieski też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 No to sobie pogadaliśmy - gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ani razu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 Dobra to w takim bądzi razie co ja mam trzymać w takim akwa?? EDIT: viewtopic.php?f=22&t=15531&p=141851#p141851 to jest moje akwa 120l specjalnie przystosowane dla skalarów... Atreyu: Edytuj posty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Wymiary są nietypowe i do tego kiepskie jeśli chodzi o florę. Zostawiłbym kirysy i dobraną parę skalarów. Do tego kilkanaście sztuk drobnicy - neon czerwony, bystrzyki czy też pstrążenice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 a jakieś inne propozycje? zbrojnik niebieski ma jakieś 5cm więc też go zostawię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Aha. Czyli masz głęboko to, co ci pisze gość, który od trzydziestu lat moczy łapy w baniakach i czekasz, na "poradę", która będzie ci odpowiadać? Brawo! EOT z mojej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 dobra ok spoko już mam osobę na zbrojnika. No więc proszę o więcej propozycji Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafelix3 Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 bocje już sprzedałem teraz tylko zbrojnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts