JubuS Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Witam niedługo będę kupował akwarium 240l, jako iż moja wiedza o krewetkach nie jest duża prosił bym o pomoc. Chciałbym założyć akwarium w którym były by tylko małe rybki krewetki, neonki, Otoski bądź inne jakieś 4 skalary. Czy mógłby mi ktoś podać jakąś konkretną obsadę, tak aby wymienione rybki nie pozjadały się nawzajem, i podać ilość. Akwarium będzie posiadało wiele roślin. Chodzi mi o to żeby była w akwarium wydajna ekipa sprzątająca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Skalary prawdopodobnie zjedzą krewetki jak i neony więc od razu odpadają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JubuS Posted October 1, 2010 Author Share Posted October 1, 2010 A jaką obsadę polecasz? i w jakich ilościach? Tak aby były krewetki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 no to może trochę neonów, tak ze 30 albo trochę więcej, z 10 otosków i trochę krewetek, np. red cherry , ale to bliżej niokreślona ilść bo tak pewnie ci się rozmnożą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Soko chcesz pielęgnice a raczej może pielęgniczki to np. 2 pary Ramizerek. Prawdopodobnie nie zjedzą Ci krewetek ale nie wiadomo ale powinno być dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Skalary prawdopodobnie zjedzą krewetki jak i neony więc od razu odpadają Krewetki to może i zjedzą ale neonków niekoniecznie, jeśli będą od małego z neonkami to nie powiiny ich ruszać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Skalary prawdopodobnie zjedzą krewetki jak i neony więc od razu odpadają Krewetki to może i zjedzą ale neonków niekoniecznie, jeśli będą od małego z neonkami to nie powiiny ich ruszać Krewetki też mogą nie zjeść ale napisałem że mogą przecież a nie muszą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Mogą, ale nie, że od razu odpadają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Lepiej nigdy nie ryzykować Można przecież spróbować z innymi mniejszymi i spokojniejszymi gatunkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 To, to rozumiem Polecam : APISTOGRAMMA PANDURINI APISTOGRAMMA MACMASTERI APISTOGRAMMA AGASSIZII FIRE RED Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts